WorVision Romania: primul program de “Child Sponsorship”

0

Programul lansat recent de World Vision Romania se adreseaza atat donatorilor individuali, cat si companiilor. “Adoptia” unui copil din program se poate face in schimbul unei donatii lunare de 68 RON.

Banii din donatii vor fi investiti in doua directii:

  • sustinerea directa a copiilor din comunitate (rechizite, kit-uri de igiena, etc.)
  • programe de dezvoltare derulate la nivelul intregii comunitati (imbunatatirea conditiilor din unitatile de invatamant sau a drumurilor de acces, programe de formare si sustinere a parintilor, etc.)

Judetul Dolj

se claseaza in topul judetelor din Romania afectate de somaj sau de abandonul scolar. Contributia donatorilor are ca obiectiv sa ajute la crearea unor comunitati mai sustenabile, in care copiii “adoptati” sa se poata dezvolta normal.

Pentru a promova programul, World Vision Romania deruleaza o campanie online. Aceasta prezinta povestile copiilor care vor beneficia de donatii, insotite de mesaje precum: “Fii din nou copil pentru un minut” sau “Castiga un minut de copilarie”.

Donatorii pot alege copiii pe care doresc sa-i sustina de pe site-ul programului. Donatia se poate face fie prin transfer bancar, fie prin intermediul contului de utilizator creat pe site. Un copil este “adoptat” si sustinut de un singur donator. 

Prin acest program de “child sponsorhip” World Vision isi propune sa consolideze conceptul de donator in Romania, creand o legatura directa intre donator si copilul “adoptat”. Astfel, donatorul poate comunica prin scrisori cu copilul si poate chiar sa-l intalneasca, daca doreste. De asemenea, donatorul poate suplimenta donatia, in cazul in care doreste sa se achizitioneze anumite cadouri pentru copilul “adoptat”. Donatiile suplimentare pot avea loc de maxim 3 ori pe an, fara a depasi un total de 450 RON (pentru a nu crea discrepante intre copiii din comunitate).

Companiile pot la randul lor sa se implice. O companie poate sustine mai multi copii, in masura in care angajatii sai isi asuma sa devina persoanele de legatura cu copiii “adoptati”.

Anual, donatorii vor primi un raport care va descrie beneficiile directe pe care le obtin copiii pe care ii sustin, precum si progresele inregistrate de familiile lor si de comunitate in ansamblu.

Trebuie spus ca, la nivel mondial, programele de “child sponsorship” se pot derula in 2 moduri:

  • Sustinerea directa acordata unor copii dintr-o comunitate, care poate consta in mancare, haine, rechizite, etc.
  • Sustinerea dezvoltarii intregii comunitati, prin programe integrate, asa cum este cel pe care il deruleaza World Vision in Romania.

Modul in care World Vision Romania alege sa foloseasca sumele donate in cadrul programului este dat de prioritatile de dezvoltare ale comunitatior. Acestea au fost identificate de membrii comunitatii cu ajutorul reprezentantilor organizatiei.

Pentru mai multe informatii despre program si despre copiii care pot fi adoptati, vizitati site-ul Donator de viitor

Sursa: Responsabilitatesociala.ro