StiriONG – I’Velo si in Cluj-Napoca

0
ivelo-si-in-cluj-napoca-2968t-1998452

I’Velo, primul program national de bike-sharing gratuit, va continua in aceasta saptamana extinderea sa la nivel national. Dupa ce sambata si-a deschis portile centrului de la Targu-Mures, Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, cu sustinerea Ministerului Mediului si Padurilor si in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca, au deschis astazi si centrul de la Cluj-Napoca, al doilea din tara. In primele minute de functionare a centrului au fost inchiriate deja 30 de biciclete.

Amplasat in zona Salii Sporturilor, centrul ofera clujenilor 150 de biciclete, cu care acestia se pot plimba gratuit. Bicicletele “I’Velo” pot fi inchiriate gratuit, zilnic intre 10.00-22.00. Inchirierea se va face pe baza unui act de identitate (buletin, carte, carnet de sofer sau pasaport), iar perioada maxima pentru o plimbare este de 2 ore. In acest mod, Asociatia Green Revolution doreste sa ofere cat mai multor clujeni posibilitatea de a pedala pe bicicletele “I’Velo”.

 Opt locuri noi de munca

Un alt aspect extrem de important este faptul ca Asociatia Green Revolution creeaza opt locuri de munca la nivelul orasului Cluj-Napoca, in plina criza economica. Acestea se adauga la cele 50 de locuri de munca din Bucuresti, celor sase create la Targu-Mures, dar si celor care vor aparea prin deschiderea centrelor din Iasi si Constanta.

In ceea ce priveste centrul deschis la Targu-Mures, in prima zi de functionare a acestuia au fost inregistrate 79 de inchirieri, ceea ce dovedeste ca muresenii sunt interesati de plimbarile pe doua roti. Primaria municipiului Targu-Mures a promis deja ca va trece la realizarea unui sistem de piste pentru biciclisti, astfel ca acestia nu au au decat de castigat.

Proiectul national de bike-sharing gratuit “I’Velo” este un proiect realizat in parteneriat de catre Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor. Partener al programului este si Rainbow Company Production, care pune la dispozitie mobilierul stradal si sistemele de securizare pentru biciclete.

Foto: www.greenreport.ro