StiriONG – 14 – 17 iunie – Saptamana „Femeia conteaza!”

0
14-17-iunie-saptamana-femeia-contea-4243t-6377150

Organizata in premiera in Romania, in perioada 14 – 17 iunie, „Saptamana Femeia conteaza!” isi propune sa traga un semnal de alarma asupra situatiilor de discriminare si hartuire psihologica la locul de munca.

Timp de patru zile, ministri, reprezentanti ai autoritatilor centrale, experti internationali, consultanti in resurse umane, reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, reprezentanti ai societatii civile, psihologi, jurnalisti vor dezbate, vor face schimb de bune practici si mai ales vor pleca cu un plan de actiune actualizat in ceea ce priveste egalitatea de sanse si pentru combaterea discrimiarii si hartuirii psihologice la locul de munca.

Printre personalitatile care vor lua cuvantul in cadrul „Saptamanii Femeia conteaza!” se numara psihologul Harald Ege, cercetator german, unul dintre cei mai cunoscuti discipoli ai lui Heinz Leymann – primul teoretician al fenomenului de mobbing. Harald Ege este doctor in psihologia muncii pe care o preda la Universitatea din Bologna. La evenimentul de la Bucuresti, dr. Ege va prezenta cele mai noi studii si metode de investigare a fenomenului de mobbing si va raspunde intrebarilor primite din partea audientei.

Alaturi de dr. Harald Ege, in cele patru zile de seminarii, dezbateri si conferinte vor lua cuvantul experti in domeniul egalitatii de sanse din Italia si Romania. In data de 15 iunie va fi inaugurat primul Centru pentru prevenirea si combaterea mobbingului si a discriminarii femeilor pe piata muncii din Romania si nu in ultimul rand va fi dezbatuta problematica hartuirii psihologice la locul de munca.

 “Femeia conteaza!” este un proiect social, conceput pentru prevenirea si combaterea discriminarii de gen, dar si a acelei forme de marginalizare cu caracter profesional numita mobbing (situatiile in care un salariat este atacat si stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare si izolare; o forma de hartuire psihologica sistematica la locul de munca, ce dureaza mai mult de sase luni).

Pentru mai multe informatii privind agenda evenimentului, consultati site-ul www.femeiaconteaza.ro.