StiriONG – 15 februarie : Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului la copil

0

Asociatia Little People Romania marcheaza ziua de 15 februarie – Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului la copil cu o serie de evenimente ce promoveaza supravietuirea!

Pe parcursul intervalului 4-15 februarie, voluntarii Asociatiei Little People imbracati in galben au distribuit bratarile galbene ale campaniei “Poti Si Tu!” in data de 4 si 5 februarie in Iulius Mall Timisoara, in 10 si 11 februarie Iulius Mall Iasi, in 11 si 12 februarie Baneasa Shopping City Bucuresti, 12 si 13 Iulius Mall Cluj-Napoca. Aceste actiuni au promovat Campania “Poti Si Tu!” lansata anul trecut pe 15 februarie, cunoscuta de publicul din intreaga tara prin intermediul bratarilor galbene ce poarta inscriptia ,,TEMERARII stiu ca se poate – Poti Si Tu!”. Bratarile galbene pot fi comandate si de pe site-ul www.potisitu.ro.

Primul proiect realizat din fondurile Campaniei “Poti Si Tu!” la decizia membrilor Clubului Temerarii din peste 55 de localitati, a fost crearea in premiera a unei camere de joaca si terapie pentru copii bolnavi de cancer in principalul centru de tratament regional in zona Moldovei, Spitalul „Sfanta Maria” din Iasi.

Tot in perioada 4-15 februarie membrii Clubului Temerarii – clubul adolescentilor romani care au invins cancerul – au vizitat sectiile de oncologie din cele 4 orase mentionate, dorind sa impartaseasca din experienta proprie a luptei impotriva cancerului, sa ofere bratari galbene si sa ii incurajeze pe cei aflati sub tratament.

Asociatia Little People sprijina in fiecare zi copii si adolescenti care lupta impotriva cancerului in Romania. Activitati zilnice au loc in Institutele Oncologice din Bucuresti si Cluj-Napoca, Spitalul “Sfanta Maria” din Iasi, Spitalul “Louis Turcanu” din Timisoara si in celelalte centre de tratament oncopediatrice din tara. Fotografii cu minunatele lucrari realizate pe parcursul intregului an de copii si adolescenti alaturi de voluntari puteti gasi pe pagina de Facebook a Asociatiei.