StiriONG – 225.000 RON pentru tratarea copiilor cu afectiuni grave

0

Sensiblu anunta ca in urma campaniei “Fii cu inima alaturi de copii” a strans 225.000 RON, pe care i-a directionat recent catre 6 ONG-uri. Banii provin din vanzarea a 100.000 de brelocuri special create pentru campanie, in reteau de farmacii Sensiblu, in perioada noiembrie 2009 – februarie 2010.

Breloc comercializat in cadrul campaniei – continea o piesa din plastic, detasabila, care putea fi folosita ca moneda pentru carucioarele din supermarket. ONG-urile alese de Sensiblu pentru donarea banilor sunt specializate in servicii de sanatate in beneficiul copiilor si provin fiecare din cate o regiune a tarii: Bucuresti – Asociatia P.A.V.E.L; Transilvania – Clinica Nefrologie Copii; Oltenia – Asociatia Langdon Down; Muntenia si Dobrogea – Asociatia Pro Vita pentru Nascuti si Nenascuti; Moldova – Asociatia Betania; Banat-Crisana-Maramures – Clinica Universitara de Obstetrica-Ginecologie ”Bega”.

Sensiblu a oferit fiecarui ONG cate 33.000 RON, cu exceptia Asociatiei P.A.V.E.L. din Bucuresti, care a primit 60.000 RON.

Cele sase ONG-uri vor folosi banii in functie de nevoile lor specifice, respectiv: Asociatia P.A.V.E.L va folosi donatia pentru diagnosticarea si tratamentul medical al copiilor si tinerilor bolnavi de cancer; Clinica Nefrologie Copii va cumpara un aparat de dializa pentru tratarea insuficientelor hepatice acute; Asociatia Pro Vita va folosi banii pentru finalizarea a doua case pentru copii si pentru dotarea lor cu centrale termice; Asociatia Langdon Down, care ingrijeste copii cu sindromul Down, va amenaja un spatiu de joaca in curtea Centrului Teodora din Bailesti, jud. Dolj; Clinica Universitara de Obstetrica-Ginecologie “Bega” va investi banii in reabilitarea salilor de nastere si a blocului operator; Asociatia Betania va derula proiecte sociale, medicale si educative in beneficiul copiilor cu autism.

Mai multe detalii despre campanie puteti gasi pe site-ul: alaturidecopii.ro.