StiriONG – 26 martie – Plimbare in masa cu bicicletele la Iasi

0

A doua editie a evenimentului “Masa Critica” va avea loc maine, 26 martie, in Iasi. Peste 100 de biciclisti sunt asteptati la o plimbare care are loc in ultima zi de vineri a fiecarei luni in mai multe orase din lume.

Prima editie in Romania a avut loc in Iasi, pe 26 februarie, la apelul Asociatiei Mai Bine, care si-a asumat angajamentul de a aminti biciclistilor sa participe la acest eveniment. Plimbarea incepe la ora 18 si va dura o ora – o ora si jumatate, traseul fiind Rond Agronomie, Copou – Piata Unirii – Bd Stefan cel Mare – Podu Ros – Splai Bahlui – Tudor Vladimirescu – Elena Doamna – Bd Independentei – Casa de Cultura.

“E foarte greu sa circuli cu bicicleta in Iasi, pentru ca nu sunt piste deloc si macar acum cand suntem un grup mai mare sa avem autoritate in fata soferilor”, a declarat Daniela Palimaru, coordonator de comunicare al Asociatiei Mai Bine.

Masa Critica este o plimbare in masa cu bicicletele care promoveaza mijloacele de transport curate. Evenimentul nu are un organizator, primul astfel de eveniment avand in loc in San Francisco, vineri, 25 septembrie 1992.

Sursa : green-report.ro