StiriONG – Angajati Whirlpool si IKEA construiesc case pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

0
angajati-whirlpool-si-ikea-construiesc-3272t-9922699

Zece angajati ai sediilor Whirlpool si Ikea din Italia au ajuns in Romania pentru a ajuta la constructia unei case sigure pentre 8 tineri cu dizabilitati intelectuale si locomotorii. Echipa lucreaza, pentru 2 zile (2 si 3 septembrie) in Clinceni, Ilfov, la 16 km de Bucuresti. Echipa, formata din 6 angajati Whirlpool si 4 Ikea, vor lucra la izolarea casei pe exterior si in interior.

Habitat for Humanity Romania construieste in Clinceni, in parteneriat cu Fundatia Motivation Romania, cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania, o casa in care vor locui persoane cu nevoi speciale. Casa, un duplex pe structura de lemn, este construita pentru a oferi rezidentilor siguranta si suportul necesar, acestia putand incepe o viata semi-independenta, cu minim suport. Noii proprietari vor beneficia, de asemenea, si de diferite cursuri, care-I vor ajuta sa se integreze mai bine in societate.

Whirlpool sprijina Habitat for Humanity si misiunea sa de a eradica locuirea saracacioasa de mai mult de 10 ani, iar din 2004 parteneriatul s-a extins in intreaga Europa. Sprijinul include voluntariatul pe santierele Habitat, diverse scheme de finantare, oferirea de echipamente pentru casele Habitat din Europa si Asia Centrala, toate acestea fiind parte a viziunii Whirlpool de a fi In fiecare casa. IKEA este unul din partenerii comerciali globali de top ai Whirlpool, lucrand impreuna pentru a oferi echipamente de calitate pentru bucatarie.