StiriONG – Aproximativ 100 de membri ai ONG-urilor rome au protestat in fata Ambasadei Frantei

0
aproximativ-100-de-membri-ai-ong-urilor-3284t-9553633

Aproximativ 100 de persoane membre ale ONG-urilor rome au protestat in fata Ambasadei Frantei din Bucuresti impotriva expulzarilor colective a romilor din Franta.

Protestul este organizat de Alianta Civica a Romilor din Romania, Asociatia Florarilor Bucuresti, mai multe organizatii membre ale Coalitiei Antidiscriminare (ACCEPT, APADOR-CH, Centru de Resurse Juridice, Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, Romani CRISS, Liga Pro Europa, Reteaua Europeana impotriva Rasismului in Romania).

Protestul a fost sustinut si de catre organizatiile membre ale Aliantei Civice a Romilor din Romania in Timisoara, Constanta, Petrosani si Cluj Napoca.

Marian Daragiu sustine ca repatriatii din Franta nu sunt infractori, iar problema de fond nu este libera circulatie si saracia extrema in care se zbate marea majoritate a populatiei rome.

La randul sau, reprezentantul studentilor romi Florin Manole a acuzat si faptul ca Guvernul Romaniei si MAE nu au o strategie de comunicare pe timp de criza si ca “nici UE, nici Romania nu au invatat nimic din criza din Italia”.