StiriONG – Asociatia Ascendent a demarat proiectul “Scolile de Duminica centre rurale de dezvoltare a abilitatilor de viata pentru copii si tineri”

0

Asociatia Ascendent a demarat proiectul “Scolile de Duminica centre rurale de dezvoltare a abilitatilor de viata pentru copii si tineri”, prin care vor fi asistati peste 250 de copii si tineri impartiti in trei categorii de varsta.

Proiectul “Scolile de Duminica centre rurale de dezvoltare a abilitatilor de viata pentru copii si tineri” va fi implementat pe o perioada de 10 luni in comuna 1 Decembrie, Ilfov, iar in cadrul celor doua “Scoli de Duminica”, copiii prescolari vor invata, prin joc si prin simulare, cum sa nu se piarda in spatii publice aglomerate si isi vor forma abilitati de baza de autoingrijire.

Tinerii cu varsta intre 15-20 ani vor fi implicati in activitati de voluntariat destinate copiilor din Centrele Educationale ASCENDENT si vor participa la o serie de cursuri de formare. In cadrul proiectului, va fi organizata in vacanta de vara si o tabara tematica pentru 30 de copii.

Scolile de Duminica centre rurale de dezvoltare a abilitatilor de viata pentru copii si tineri” este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Programul Facilitatea de Tranziție 2007/19343.03.03 Integrarea in societate a tinerilor aparținand minoritatilor si grupurilor dezavantajate.