StiriONG – Asociatia M.A.M.E. a demarat proiectul “Atinge o Stea”

0

Asociatia M.A.M.E. a demarat proiectul “Atinge o Stea” prin care si-a propus sa vina in ajutorul celor 5.000 de copii internati anual in sectia de pediatrie a Spitalului Fundeni. Acesti copii, grav bolnavi, in lupta cu leucemia sau cancerul, nu pot fi tratati in mod eficient din lipsa unui aparat ecograf performant.

Acest ecograf, care de cativa ani se afla in spital doar pe lista de inventar, fiind nefunctional, este indispensabil medicilor care consulta micii pacienti suferind de boli grave precum cancer, leucemii, hepatite, talasemie. Curele de citostatice pe care pacientii suferind de cancer le fac duc la aparitia in organism a unor afectiuni care, nedescoperite la timp, pot fi fatale. Acest aparat va reprezenta o sansa in plus acordata acestor copii si o mana de ajutor oferita medicilor care sunt dedicati acestor copilasi.

In perioada 10 iunie – 10 iulie, companiile de telefonie mobila din Romania (Vodafone, Orange si Cosmote) au oferit un numar scurt: 858 prin care se pot face  donatii de 2 euro la fiecare sms.

Asociatia M.A.M.E. a reusit sa stranga pina in acest moment 5.600 de euro din suma necesara achizitionarii ecografului, aproximativ 45.000 Euro.