StiriONG – Inscrierile la ONGFest 2010 continua! Ultimele 50 de locuri!

0

Inscrierile la Ediţia 2010 a ONGFest – Festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România- continua in limita celor 50 de locuri ramase disponibile.  Organizatiile care s-au inscris si au facut dovada platii taxei pana marti, 16 martie 2010, au beneficiat de o reducere de 30%.

ONGFest – Festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România isi deschide portile si anul acesta pentru a promova sectorul neguvernamental din Romania. Cu acelasi concept ca si anul trecut, dar mai dinamic si atractiv, ONGFest Editia 2010, va reuni peste 200 de organizatii neguvernamentale, fundatii corporatiste, companii implicate in activitati de responsabilitate sociala, institutii publice si donatori. Editia 2010 se bucura si de participarea a cinci organizatii neguvernamentale reprezentative din Republica Moldova, ce doresc stabilirea unor parteneriate cu sociatatea civila romaneasca.

La solicitarea ONG-urilor, ONGFest are un nou obiectiv, si anume, promovarea posibilitatii cetatenilor de a directiona 2% din impozitul pe venitul anual datorat statului catre organizatiile neguvernamentale. De aceea, anul acesta ne vom intalni intre 7 şi 9 mai, în Parcul Unirii, aflat în centrul Capitalei.

Organizatiile care doresc sa participe sunt rugate sa completeze Formularul de inscriere si sa-l trimita pe email-ul [email protected] Inregistrarile se fac in ordinea primirii formularului de inscriere si vor fi inchise in momentul atingerii numarului maxim de participanti.

In functie de bugetul organizatiei pe anul 2009* taxa de participare poate varia intre 100 Ron si 500 Ron astfel:

  • ONG-uri cu buget anual sub 10.000 euro: taxa 100 Ron
  • ONG-uri cu buget anual intre 10.001 – 50.000 E: taxa 200 Ron
  • ONG-uri cu buget anual intre 50.001 – 100.000 euro: taxa 350 Ron
  • ONG-uri cu buget anual peste 100.000 euro: taxa 500 Ron

* Pentru a face dovada categoriei de buget in care se incadreaza organizatia, va rugam sa trimiteti o declaratie a reprezentantului legal al organizatiei semnata si stampilata. Declaratia poate fi trimisa prin posta, fax sau scanata, prin email.

Organizatiile care se inscriu si fac dovada platii taxei de participare pana la data de 16 martie 2010, beneficiaza de o reducere de 30%.

Pentru mai multe detalii privind inscrierea la ONGFest click aici!

ONGFest este organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Banca Comercială Română şi este finanţat de Trust for Civil Society în Central & Eastern Europe, EEA Grants, Reprezentanta Comisiei Europene si Agentia Nationala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP)..

Fundaţia Dinu Patriciu, Fundaţia Sensiblu, A&D Pharma, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Reprezentanta Comisiei Europene si Coca Cola Hellenic susţin acest eveniment.

ONGFest este cel mai important eveniment al societatii civile din Romania, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar, precum si al participarii publice si nu in ultimul rand, o oportunitate de a aduce organizatiile neguvernamentale in atentia cetatenilor si a publicului larg.  Prin intermediul targului, FDSC isi propune sa contribuie la sporirea numarului de cetateni implicati activ in comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ si la cresterea implicarii asociatiilor si fundatiilor din Romania in societate.

Pentru mai multe detalii va rugam accesati site-ul www.ongfest.ro.