StiriONG – Balul de Caritate Halloween: 357,000 € impotriva abandonului scolar

0

357,000 € este suma care a fost stransa la editia 2009 a Balului de Caritate de Halloween de la Palatul Parlamentului, iar mai mult de 90% din fondurile stranse vor merge direct catre programele Fiecare Copil in Scoala, prin care Asociatia Ovidiu Rom lupta impotriva abandonului scolar provocat de saracie.

Invitatii speciali ai evenimentului au fost Ethan Hawke si Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Ethan Hawke a incurajat implicarea directa a participantilor si gasirea unei solutii in “echiparea unui copil sarac pentru scoala” sau prin “adoptarea unei scoli dintr-o comunitate saraca”.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a vorbit despre diferenta dintre aspiratiile pentru cei dezavantajati si realitatea practica.“Educatia este strans legata de progres si nimic nu este mai important pentru viitorul Romaniei decat cresterea nivelului general de educatie” a declarat Excelenta Sa.

Balul de Caritate Halloween in cifre:

* Patru companii s-au angajat sa doneze 10,000 € fiecare pentru a Adopta o Scoala: Carrefour, E.on, Oracle, si Prospectiuni.

* Trei companii au decis sa sponsorizeze Scoli de Vara: Petrom, Raiffeisen, si Rosia Montana Gold Corporation.

* Peste 100 de oaspeti au facut o donatie de 50 € sau mai mult pentru a ajuta un copil sarac sa mearga la scoala.

* Peste 100,000 €  au fost donate de catre Investitorii Majori ai initiativei Fiecare Copil in Scoala -Athenee Palace Hilton, Pepsi, ProTV si Rompetrol- pentru aceste programe iar Citi a fost recunoscut drept cel mai longeviv sponsor.

Fotografii si alte informatii despre eveniment sunt disponibile AICI.