StiriONG – BCR a publicat in premiera un raport de CSR in conformitate cu standardele internationale

0

BCR a lansat primul raport extins de Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR), in conformitate cu cel mai influent standard international in domeniu, respectiv Global Reporting Initiative, GRI – G3.

Raportul acopera perioada ianuarie 2009 – septembrie 2010 si prezinta, pe langa performanta financiara a BCR, impactul pe care banca l-a avut asupra societatii romanesti, respectiv asupra clientilor, angajatilor, partenerilor de afaceri, comunitatilor unde este prezenta si, nu in ultimul rand, asupra mediului inconjurator.

Despre semnificatia acestui raport, Dominic Bruynseels, Presedintele Executiv al BCR spune ca: “reprezinta un pas deosebit de important pentru noi: el ofera, pentru prima data, o viziune clara asupra modului in care BCR integreaza principiile responsabilitatii sociale la toate nivelurile afacerilor noastre. De asemenea, demonstreaza stabilitate, credibilitate si transparenta, in conformitate cu standardele de raportare ale Global Reporting Initiative. Nu in ultimul rand, raportul reprezinta o invitatie la dialog adresata tuturor stakeholderilor nostri. Vrem ca Romania si BCR sa creasca responsabil, avand in permanenta in vedere impactul bancii noastre asupra societatii romanesti.”

Raportul poate fi descarcat in format electronic de pe site-ul companiei. De asemenea, poate fi solicitat in forma tiparita, printr-un email la adresa [email protected]