StiriONG – BCR lanseaza un raport de CSR in format GRI G3, la “European CSR Lessons”

0

BCR, isi va lansa primul raport extins de CSR, realizat in conformitate cu cel mai influent standard international de specialitate – GRI G3.

Evenimentul are o importanta deosebita din mai multe motive:

–  Fiind realizat de cea mai mare banca din Romania, raportul ofera un exemplu de transparenta si deschidere catre stakeholderi, atat pentru piata bancara, cat si pentru alte piete.

– Este o initiativa pornita de pe plan local, care demonstreaza nevoia unor astfel de rapoarte din partea mai multor actori economici majori din tara noastra;

– Este elaborat in conformitate cu standardul international de facto in domeniu (GRI). Asta arata ca e realist sa le cerem companiilor din Romania sa respecte bunele practici pe care le vedem pe alte piete mai dezvoltate.

– Reprezinta o promisiune din partea BCR de a-si raporta in fiecare an impactul economic, social si de mediu. Cu alte cuvinte, este o invitatie pentru toti stakeholderii bancii de a intra in dialog si de a-i propune acesteia sa includa preocuparile lor in strategia sa de CSR.

Raportul va fi distribuit in premiera pe 17 si 18 mai, in cadrul evenimentului “European CSR Lessons“, organizat de ResponsabilitateSociala.ro.

Ulterior el va fi disponibil atat pe site-ul bancii, cat si pe ResponsabilitateSociala.ro. De asemenea, BCR va organiza un eveniment special pentru a prelua feed-back si observatii din partea publicurilor interesate.