StiriONG – Burse pentru jurnalisti la a 4-a editie a Programului de Sanatate Mintala al Centrului Carter

0

Centrul Carter (Atlanta, SUA) si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunta editia romaneasca 2010-2011 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala.

Cei doi jurnalisti selectionati vor beneficia de burse in valoare de 2500 de euro, timp de un an. Aceasta bursa le va permite sa realizeze un proiect mediatic cu scopul de a aduce in atentia publicului chestiuni legate de sanatate si bolile mintale. Selectia este deschisa tuturor jurnalistilor, indiferent de tipul de media pentru care lucreaza.

In dosarele de inscriere trebuie sa fie incluse urmatoarele documente: curriculum vitae (in limba engleza), o scrisoare de intentie (in limba engleza), o descriere detaliata a proiectului propus (in limba romana), un rezumat al proiectului (in limba engleza), un portofoliu de articole reprezentative ale candidatului (in limba romana).

Castigatorii celor doua burse se vor deplasa la Atlanta, in zilele de 13-15 septembrie 2010, pentru a fi prezenti la reuniunea anuala a bursierilor. Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 19 aprilie 2010, orele 17:00. Candidatii care vor trece de prima faza a selectiei vor sustine un interviu telefonic in limba engleza.

Bursele Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala 2010-2011 reprezinta a patra editie a programului pentru Romania. Programul de Sanatate Mintala al Centrului Carter are scopul de a reduce stigmatizarea si discriminarea persoanelor afectate de boli mintale.

Sursa: CJI.ro