StiriONG – Campania de informare dedicata salvarii Marii Negre a ajuns la peste 4 milioane de persoane

0
campania-de-informare-dedicata-salvarii-1918t-4957835

Campania ”Mesaje pentru Marea Neagra”, initiata si derulata de 4 ACE-pr&publicity, pentru sustinerea Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” din Constanta, a avut ca scop, pe langa strangerea de fonduri si echipamente pentru Institut, informarea si sensibilizarea publicului cu privire la dezastrul ecologic care ameninta Marea Neagra.

Campania de informare a implicat transmiterea succesiva a mai multor mesaje, cuprinzand rezultatele unor cercetari privind diminuarea drastica a numarului de delfini din Marea Neagra, disparitia anumitor specii, dar si despre cauzele dezastrului din Marea Neagra si timpul necesar refacerii ecosistemului marin. Mesajele au fost astfel concepute incat sa sensibilizeze publicurile vizate si sa determine implicarea activa a acestora in proiect.

Parteneriatele incheiate in prima etapa a campaniei, derulata in perioada 13 octombrie-13 noiembrie, au asigurat proiectului o buna vizibilitate in toate mediile de comunicare locale, dar si la nivel international. Punctul forte al acestei campanii a fost componenta online, prin care ”Mesaje pentru Marea Neagra” a beneficiat de sprijinul unor bloggeri precum Cabral, Alina Gorghiu si Bogdan Ciuclaru. In plus, mesajele campaniei au fost comunicate activ pe Twitter si Facebook, unde au fost urmarite de numeroase persoane.

Campania a fost puternic promovata online, atat prin parteneriatele incheiate cu Realitatea-Catavencu, cat si prin cele cu Agora Media si Green Report. Site-ul campaniei, www.mesajepentrumare.ro a fost vizitat de 11.859 ori, iar utilizatorii au postat peste 350 de mesaje de sustinere. De asemenea, proiectul s-a bucurat de promovare si la radio Guerrilla si RFI, interventiile fiind ascultate de aproximativ 40.000 de persoane.

Ne-am pus foarte mari sperante in aceasta campanie si ne bucuram ca, fara a avea niciun fel de sprijin financiar, am reusit sa atingem un public atat de vast. Toti partenerii implicati in proiect au lucrat pro bono, evenimentele, promovarea si creatia campaniei realizandu-se cu buget 0. Oamenii ne-au demonstrat ca sunt dornici sa se implice intr-un astfel de proiect si ca le pasa de viitorul Marii Negre. Am fost placut surprinsi sa primim 28 de oferte de voluntariat, chiar si de la romani din strainatate”, a declarat Elena Olteanu, General Manager 4 ACE-pr&publicity.

Campania ”Mesaje pentru Marea Neagra” va fi continuata si in 2010, la ora actuala existand perspective bune de strangere a fondurilor necesare proiectelor gandite de Institutul Grigore Antipa.