StiriONG – Campanie de strangere de fonduri pentru renovarea Centrului de Transfuzii Bucuresti

0

Asociatia REACT si Vodafone Romania lanseaza campania nationala de strangere de fonduri pentru renovarea si dotarea Centrului de Transfuzii Bucuresti, informeaza Mediafax printr-un comunicat.

Campania nationala se va desfasura in perioada 19 aprilie – 16 mai 2011. Vodafone Romania sustine producerea spoturilor radio si TV ce vor fi difuzate pe canalele media radio si TV in perioada campaniei, in regim de anunt de utilitate publica.

Vodafone Romania este alaturi de Asociatia REACT in acest nou proiect ambitios, cu o miza umana impresionanta: renovarea si dotarea unei cladiri cheie, Centrul de Transfuzii Bucuresti, pentru salvarea a mii de vieti omenesti in fiecare luna”, a spus Angela Galeta, Senior Project Manager Corporate Responsibility, Vodafone Romania.

Spotul TV poate fi vizualizat aici: http://vimeo.com/22643656.

Centrul de Transfuzii Bucuresti recolteaza lunar aproximativ 3.000 de litri de sange, salvand astfel 8.000 de pacienti. Institutia a fost renovata doar o singura data in ultimii 50 de ani.

Centrul de Transfuzii Bucuresti are nevoie de o sansa acum, pentru ca de el depind 8.000 de vieti in fiecare luna. Am reusit in ultimii trei ani sa convingem zeci de mii de oameni sa doneze sange, insa in urmatorii ani ei trebuie sa aiba unde sa vina sa doneze in conditii decente, intr-o locatie la standarde europene, nu doar din punctul de vedere al personalului, ci si al echipamentelor si al spatiilor. Pentru ca fiecare punga de sange donata inseamna cel putin un om care are sansa de a se bucura de o noua zi”, a declarat Dr. Anca Stefan, Presedintele Asociatiei REACT.

In 2010, Vodafone Romania a donat Centrului de Transfuzii o ambulanta complet echipata pentru transportul sangelui si al elementelor sanguine, in cadrul programului national de donare de sange „O sansa pentru viata”, derulat impreuna cu Asociatia REACT. Ambulanta este folosita in campaniile mobile de recoltare sangvina si in transportul sangelui de la Centru catre spitalele bucurestene, imbunatatind astfel timpul de livrare cu pana la 30%. De asemenea, in cadrul aceluiasi program desfasurat in perioada 2008-2010, peste 87.000 de donatori voluntari au donat si au salvat mai mult de 120.000 de vieti. La campaniile de donare de sange au participat 800 de de angajati Vodafone.

Mai multe informatii despre campania de comunicare sunt disponibile pe site-ul www.pentruviata.org.