StiriONG – Campanie umanitara Habitat for Humanity “De aceste Sarbatori, daruieste demnitate”

0
campanie-umanitara-habitat-for-humanity-3675t-8259861

Habitat for Humanity Romania va invita sa va alaturati in perioada 14 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011 campaniei umanitare “De aceste Sarbatori, daruieste demnitate”, derulata cu scopul strangerii de fonduri pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale familiilor sarace din Romania.

Cel putin trei familii vor fi ajutate sa locuiasca decent in urma acestei campanii al carui principal scop este de a demonstra ca romanii au un suflet mare si ca ne putem cu totii transforma in donatori, in ciuda tuturor situatiilor potrivnice din punct de vedere economico-social:

–              O mama si 2 fiice din jud. Cluj se adapostesc de frigul iernii intr-o halta feroviara, singurul concept de camin pe care l-au avut vreodata;

–              O familie alcatuita din doi varstnici a caror gospodarie din jud. Botosani a fost maturata de inundatiile verii, locuieste intr-un modul din tabla in ciuda problemelor grave de sanatate pe care cei doi le au;

–              14 persoane, dintre care 8 copii locuiesc intr-o singura camera in localitatea Dorohoi, iar din cauza veniturilor financiare extrem de modeste, adultii nu pot oferi un camin sigur copiilor.

Habitat for Humanity Romania ajuta aceste familii, reprezentative pentru misiunea organizatiei, prin constructia a 3 locuinte simple, cu suprafata de 55 m.p. Locuintele aflate in lucru vor avea 2 camere, baie si bucatarie. Suma necesara finalizarii celor 3 case este de 25.000 de euro, bani pe care ne dorim sa-i strangem pana la finalul perioadei Sarbatorilor de Iarna.

Aproximativ 1700 de familii au fost ajutate de Habitat prin constructii noi, renovari si reabilitari de locuinte din 1996 si pana acum, dintre care 670 de familii beneficiaza de refacerea locuintei in urma inundatiilor.

Habitat for Humanity Romania va incurajeaza sa fiti alaturi de noi prin mai multe modalitati:

•             donatii on-line pe http://www.habitat.ro (tranzactie securizata);

•             donatii prin transfer bancar:

Cont pentru donatii in RON/EUR/USD:

Cod IBAN: RO39 ABNA 0500 2641 0012 8917

RBS Bank (Romania) Sa; Sucursala Oradea