StiriONG – Competitie de proiecte de la Fundatia Soros prin Fondul de urgenta

0
competitie-de-proiecte-de-la-fundatia-so-1111t-7442059

Fundatia Soros Romania lanseaza  competitia de proiecte pentru prima etapa a finantarilor din “Fondul de urgenta”, un program international creat de George Soros pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice mondiale in Europa Centrala, de Est si Sud-Est si Asia Centrala.

“Fondul de urgenta” se adreseaza in special grupurilor vulnerabile afectate de criza si incurajeaza interventiile inovatoare, de sprijinire a valorilor societatii deschise si care contribuie la coagularea solidaritatii sociale.

Sunt eligibile organizatiile non-guvernamentale si non-profit, precum si institutiile publice (ex: scoli, teatre, case de cultura, centre de asistenta sociala etc) care au in portofoliul de activitate proiecte destinate grupurilor vulnerabile afectate in prezent de criza. Vor avea prioritate proiectele a caror implementare poate incepe imediat si care au potentialul de a produce efecte vizibile in viata persoanelor carora li se adreseaza;

Exemple de initiative care pot fi sprijinite prin “Fondul de urgenta”: programe educationale sau de sanatate pentru copiii apartinand grupurilor vulnerabile, implementarea de tehnici vocationale creative, de instruire profesionala, pentru persoanele fara locuri de munca, proiecte destinate nevoilor urgente de dezvoltare si imbunatatire a calitatii vietii tinerilor, proiecte de sprijinire a institutiilor culturale cu o situatie financiara precara, care risca sa fie inchise etc.

Suma totala alocata pentru aceasta prima runda este de 200.000 USD. Valoarea maxima ce poate fi solicitata pentru un proiect este de 25.000 USD -echivalentul in RON-.

Dosarele cu propunerile de proiecte trebuie sa contina:

* Descrierea problemei careia i se adreseaza proiectul (max.1 pagina)

* Descrierea proiectului, cu detalierea obiectivelor, a activitatilor propuse, a calendarului de actiune si a rezultatelor asteptate (maxim 3 pagini);

* Bugetul total al proiectului si bugetul solicitat Fundatiei Soros Romania – cu evidentierea si detalierea eventualelor surse de cofinantare;

* Solutii pentru a asigura sustenabilitatea proiectului dupa incheierea perioadei de finantare din partea Fundatiei Soros Romania (maxim 1 pagina)

* Prezentarea organizatiei (max. 2 pagini);

* Echipa proiectului (vor fi anexate CV-urile echipei, cu descrierea responsabilitatilor membrilor in implementarea proiectului).

Propunerile de proiecte trebuie trimise DOAR in format electronic. Termenul limita pentru primirea propunerilor este 01 iulie 2009, orele 17:00. Castigatorii vor fi anuntati in a doua jumatate a lunii iulie.

Pentru mai multe detalii click AICI