StiriONG – Concurs de proiecte 2010 – Consiliul Judetean Harghita

0

articol din “INSTITUTII PUBLICE”

Consiliul Judetean Harghita lanseaza un concurs de proiecte in anul 2010 pentru urmatoarele categorii : finantarea programelor culturale, ingrijire social-medicala la domiciliu, turism, asistenta comunitara in localitatile izolate, colaborare cu structurile asociative ale persoanelor cu handicap, activitati de tineret, sprijinirea asociatiilor microregionale si asociatiilor de dezvoltare intercomunitara, colaborarea cu structurile asociative ale pensionarilor si varstnicilor si sprijinirea sportului.

finantarea programelor culturale pe anul 2010 (programe si proiecte cu caracter cultural ale caror scop este stimularea si promovarea vietii culturale din judetul Harghita).

– programul judetean de ingrijire social-medicala la domiciliu pe anul 2010. Acestea pot include servicii de baza, servicii de suport, servicii de ingrijiri medicale, servicii de recuperare si reabilitare, servicii de consiliere si asistenta a familiei in situatii de criza.

– program de turism pe anul 2010. Se urmareste sprijinirea turismului prin formarea cluster-urilor regionale si judetene; infiintarea, amenajarea si promovarea obiectivelor turistice; sustinerea contributiei proprii pentru proiecte depuse in domeniul turismului la diferite organisme de finantare.

– program de finantare a activitatii asistenta comunitara in localitatile izolate din judetul Harghita pe anul 2010-03-22.

– program de colaborare cu structurile asociative ale persoanelor cu handicap pe anul 2010 (sprijinirea asigurarii transportului zilnic al persoanelor cu handicap la unitatile de invatamant sau locul de munca, diverse activitati destinate persoanelor cu handicap derulate in parteneriat cu diaspora maghiara din judetul Timis, Bistrita Nasaud, Alba si Cluj, sprijinirea participarii persoanelor cu handicap la competitii sportive nationale, internationale si olimpice).

– program anual de finantare a activitatilor de tineret din judetul Harghita, pe anul 2010.

Scopurile programului sunt : organizarea unor excursii in Tinutul Secuiesc pentru copii si tineri, organizarea diferitelor concursuri scolare pentru elevi si prescolari.

sprijinirea asociatiilor microregionale si asociatiilor de dezvoltare intercomunitara pe anul 2010 (sprijinirea programului „Bucataria Secuiasca”, prin sustinerea si finantarea cheltuielilor materiale si administrative, sprijinirea editarii materialelor promotionale ale microregiunilor in vederea promovarii turismului rural).

– programul anual de colaborare cu structurile asociative ale pensionarilor si varstnicilor din judetul Harghita, pe anul 2010 are in vedere organizarea unor excursii in Tinutul Secuiesc destinate pensionarilor si varstnicilor; organizarea celebrarii zilei varstnicilor si distribuirea pachetelor.

– programul de sprijinire a sportului pe anul 2010 urmareste cresterea contributiei semnificative si constante a sportului de performanta la reprezentarea si sporirea prestigiului judetului pe plan national si international; sustinerea activitatii de performanta la nivelul copiilor si juniorilor prin sprijinirea achizitionarii echipamentelor sportive si inchirierea spatiilor sportive necesare pregatirii lor.

Sursa: granturi.ro