StiriONG – Concursul « Copiii si mediul », organizat la nivelul judetului Gorj, se apropie de final

0

Centrul Scolar de Educatie Incluziva si Asociatia Umanitara Iunona organizeaza la nivelul judetului Gorj, in perioada 15-30 mai 2010, concursul “Copiii si mediul”, concurs ce are ca tema doua chestiuni actuale, si anume problema copiilor cu dezabilitati, respectiv protectia mediului.

Scopurile concursului sunt : cultivarea dragostei, respectului si pretuirii mediului inconjurator, stimularea potentialului copiilor din invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal.

Copiii trebuie inca de mici sa invete sa protejeze natura si sa o respecte, sa pastreze mediul inconjurator cat mai curat. Grija pe care oamenii trebuie sa o aiba fata de natura este o componenta esentiala a dezvoltarii morale, sociale, culturale si spirituale. Curiozitatea copiilor trebuie mentinuta si orientata, printre altele, catre dorinta de a cunoaste si intelege natura.

Copiii cu dizabilitati sunt respinsi de societate, neintelesi, iar cu timpul ajung sa nu mai aiba o viata normala din aceasta cauza. Autoritatile fac demersuri pentru a indrepta aceasta situatie, insa sunt multe aspecte de luat in calcul si multe de rezolvat in aceasta directie.

In toata tara, aproximativ 6000 de copii cu dizabilitati invata la o scoala normala, dupa o programa adaptata. Dorind sa vina in sprijinul acestor copii, lucrarile expuse in cadrul concursului vor putea fi achizitionate de catre doritori, in centrul orasului Targu-Jiu, in data de 1 Iunie (Ziua Copilului).

Sursa : resurse-tineret.ro