StiriONG – Confederatia Caritas Romania si Caritas Italiana lanseaza raportul de cercetare „Romanii din Italia intre respingere si acceptare”

0

Joi, 24 iunie 2010, intre orele 10.30 – 12.00 la Insitutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti Str. G-ral Berthelot., nr. 19, sector 1 va avea loc lansarea raportului „Romanii din Italia intre respingere si acceptare”.

Lansarea raportului isi propune sa aduca in atentia autoritatilor din Romania, a organizatiilor societatii civile si a jurnalistilor problematica emigrantilor romani stabiliti in Italia. Raportul ofera o imagine statistica asupra migratiei romanesti in Italia in contextul unei Europe extinse, situatia integrarii profesionale si sociale a romanilor in Italia. Lucrarea abordeaza de asemenea un subiect dezbatut cu predilectie de presa: „romanii in Italia si criminalitatea”.

La eveniment sunt asteptati ca invitati speciali ES Dl Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la Bucuresti, IPS Dr Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti, PF Daniel, Patriarhul BOR si, reprezentanti ai autoritatilor centrale din Romania.

Deasemenea vor fi prezenti Dl. Livio Corazza, Director Departamentul pentru Europa al Caritas Italiana, Dl Antonio Ricci, Redactor Dossier Statistico Immigrazione Caritas/Migrantes care vor introduce si prezenta raportul, precum si Dna Miruna Cajvaneanu, jurnalist la Gazeta Romaneasca din Italia care va impartasi din experienta sa personala.