StiriONG – Conferinta Nationala – Anul European al Voluntariatului

0

Anul 2011 a fost declarat Anul European al Voluntariatului in Uniunea Europeana si este dedicat celor 100 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene implicati in activitati de voluntariat si celor care doresc sa li se alature, celor care ii sprijina si celor care beneficiaza de implicarea, energia si entuziasmul acestora. Aproximativ 4 milioane dintre ei sunt romani, potrivit Barometrului European din mai 2010.

Grupul de lucru pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania organizeaza “Conferinta Nationala Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania” care va avea loc vineri, 4 februarie 2011, in Bucuresti la sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret din Str. Vasile Conta nr. 16, Etaj 8.

Conferinta nationala este primul eveniment din calendarul oficial de activitati dedicate Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania si va reuni reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale care implica voluntari, voluntari, institutii publice care lucreaza cu voluntari sau care au competente in sprijinirea activitatilor de voluntariat, institutii publice si private care finanteaza activitati de voluntariat, reprezentanti ai companiilor care sprijina implicarea angajatilor in programe de voluntariat.

Participantii vor dezbate teme de interes pentru miscarea de voluntariat din Romania in cadrul a 4 grupuri de lucru tematice: Recunoasterea competentelor dobandite prin voluntariat, Definitie si cadrul legal pentru voluntariat, Codul etic al organizatorilor activitatilor de voluntariat, Voluntariatul sprijinit de angajator si responsabilitatea sociala corporatista.

Inscrierile se fac pana vineri, 28 ianuarie 2011, prin trimiterea formularului de inscriere completat la adresa [email protected]

Va rugam sa consultati descrierea conferintei, agenda conferintei si descrierea grupurilor de lucru tematice in vederea completarii formularului de inscriere. Acestea sunt disponibile pe www.voluntariat.ro

Organizatorii ofera un numar limitat de burse pentru participare care acopera cazarea si transportul, potrivit detaliilor din formularul de inscriere. Bursele se acorda in ordinea primirii solicitarilor pe baza formularului de inscriere.