StiriONG – Conferinta: Rotile schimbarii – catre servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant din Romania

0

articol din “ACTUALITATEA”

conferinta-rotile-schimbarii-catre-se-3576t-7702112

Fundatia Motivation Romania organizeaza, miercuri, 17 noiembrie, la Bucuresti, conferinta internationala “Rotile schimbarii – catre servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant din Romania”. La eveniment, vor participa specialisti din tara si din strainatate, persoane cu dizabilitati locomotorii, asistentii personali ai acestora, institutii guvernamentale centrale si locale, organizatii non-guvernamentale, precum si reprezentanti ai unor institutii internationale.

La conferinta, care va avea deschiderea oficiala la ora 9:30, au fost invitati reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si ai Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si ai Caselor de Asigurari de Sanatate. Reprezentanti ai unor ONG-uri internationale, precum Motivation Charitable Trust, Mosaic sau Shaw Trust, si ai unor organizatii din alte tari din Europa de Est vor participa de asemenea la eveniment.

Astfel, peste o suta de persoane vor fi prezente la conferinta organizata de Fundatia Motivation Romania cu sprijinul financiar al Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala – USAID in cadrul unui program implementat  de organizatia World Learning. Scopul acestui eveniment este initierea unei dezbateri publice cu privire la necesitatea dezvoltarii unor servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant si promovarea in randul specialistilor, beneficiarilor si autoritatilor publice, a principiilor care trebuie sa stea la baza dezvoltarii acestor servicii. De asemenea, participantii vor lua in discutie importanta distribuirii de echipamente de mobilitate impreuna cu servicii de instruire pentru o viata independenta. Numai indeplinind aceste conditii, poate fi asigurata reintegrarea sociala a utilizatorilor de scaun rulant.

In cadrul conferintei, se va lansa “Ghidul privind furnizarea scaunelor rulante cu antrenare manuala in regiuni cu resurse limitate” elaborat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, in parteneriat cu USAID si Societatea Internationala de Protezare si Ortezare (ISPO), tradus in limba romana de Fundatia Motivation. Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate principiile pozitionarii corecte si ale prescrierii adecvate de echipamente de mobilitate personalizate. Participantii vor dezbate modele de buna practica din alte tari privind furnizarea de scaune rulante si necesitatea oferirii unor servicii de instruire pentru viata independenta in Romania. De asemenea, va fi analizat sistemul actual de furnizare a scaunelor rulante si a altor dispozitive de mobilitate din Romania, pentru a identifica solutii pentru imbunatatirea calitatii acestor servicii. Mai multe detalii gasiti in Agenda atasata.

Pentru mai multe informatii despre eveniment o puteti contacta pe doamna Gabriela Manta – Manager proiect “Rotile schimbarii – catre servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant” – [email protected], 0745.102.389.