StiriONG – Consiliul Judetean Mures finanteaza ONG-urile de asistenta sociala

0

articol din “INSTITUTII PUBLICE”

ONG-urile muresene sunt asteptate la sediul Consiliului Judetean (CJ) Mures, pentru a-si depune actele necesare pentru a accesa fonduri nerambursabile. CJ Mures a alocat pentru acest an suma de 400.000 lei pentru acordarea de finantare nerambursabila asociatiilor, fundatiilor si persoanelor fizice care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala de interes judetean.

Tipurile de servicii pentru care se acorda finantare nerambursabila se adreseaza adultilor cu dizabilitati aflati in ingrijire si asistenta la domiciliu, centre de zi, centre Respiro, consiliere pentru persoane infectate cu HIV/SIDA si bolnave de cancer, persoane aflate in dificultate, pentru persoane varstnice aflate in ingrijire la domiciliu, camine pentru persoane varstnice sau centre de zi si, nu in ultimul rand persoanelor tinere care parasesc sistemul de protectie a copilului. Alte tipuri de servicii pentru care se acorda finantare sunt cele care se adreseaza copiilor aflati in situatii de dificultate in case de tip familial, centre de zi pentru copiii cu risc de abandon familial si scolar, pentru copiii cu handicap din centrele de ingrijire si recuperare de zi. Finantari se acorda si pentru serviciile care se adreseaza copiilor infectati cu HIV/SIDA, bolnavi de cancer si diabet, victime ale violentei in familie, victime ale traficului de persoane, dar si persoane toxico-dependente.

Documentatia de solicitare pentru finantare si Ghidul solicitantului se pot procura de la sediul CJ Mures camera 65, telefon 0265-263.138 si de pe site-ul www.cjmures.ro. Cererea si documentatia prevazuta in Ghidul solicitantului se vor depune a registratura CJ Mures, pana la data de 3 mai, 2010, ora 16.00.

Sursa: zi de zi.ro