StiriONG – Corpul Pacii aduce Model United Nations la Iasi

0

Voluntarii Corpului Pacii organizeaza la Iasi, in perioada 28-30 noiembrie, conferinta Model United Nations (MUN). Pentru acest proiect  s-a creat un parteneriat cu Colegiul National Emil Racovita, asteptandu-se un numar de 120 de participanti liceeni romani.

Model United Nations este o simulare a Natiunilor Unite in cadrul careia elevii se documenteaza pe baza unor probleme la nivel global si apoi propun solutii din perspectiva diferitelor tari.

Elevii de la Colegiul National Emil Racovita si-au dorit sa fie gazda unei conferinte MUN in Iasi dupa ce au participat la alte conferinte MUN in Galati si Saint Petersburg, Rusia, anul trecut.

Elevii vor discuta informal 12 subiecte in patru comitete organizate tematic pe probleme politice, ale mediului inconjurator, sociale si economice. Elevii vor scrie apoi solutiile propuse de ei sub forma unor rezolutii, care vor fi dezbatute si votate. Elevii vor prezida comitete si vor decide subiectele care vor fi dezbatute.

Unii participanti isi vor exersa si isi vor dezvolta abilitatile jurnalistice. Corpul de Presa MUN, recomandat de catre voluntarii Corpului Pacii si fostul reporter Zack Baddorf, va scrie si publica un ziar in fiecare zi a conferintei pentru a informa despre activitatile celorlalti elevi. De asemenea Corpul de Presa va realiza continutul multimedia pentru site-ul web al evenimentului.

Elevii selectati vor trebui sa plateasca pentru transportul propriu si o taxa de participare de 90 RON inainte de inceperea conferintei. Studentilor din afara orasului Iasi li se asigura cazarea si masa.

Sursa: AmosNews.ro