StiriONG – Cum se comercializeaza ouale – din perspectiva Vier Pfoten

0

articol din “ACTUALITATEA”

Organizatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN organizeaza marti 9 februarie conferinta intitulata ”Stampila de pe ou”. Evenimentul va avea loc in sala de conferinte a hotelului Berthelot din Bucuresti, Strada General Berthelot nr.9, incepand la ora 11 si va  marca startul campaniei cu acelasi nume.

 Gabriel Paun, coordonatorul campaniei si Profesorul G. Mencinicopschi vor explica care este legatura dintre stampila de pe ou, felul in care sunt crescute gainile ouatoare si sanatatea oamenilor.

 VIER PFOTEN a desfasurat in ultimele 8 luni investigatii in 20 de magazine alimentare si lanturi de supermarket-uri cu privire la tipurile de oua comercializate de acestea.

 Rezultatele arata ca multe dintre acestea comercializeaza oua provenite de la gaini chinuite in baterii, iar unele magazine au probleme de etichetare chiar si pentru ouale ce le poarta propria marca. Cu ocazia conferintei vor fi prezentate rezultatele complete ale investigatiilor care sunt cuprinse in editia I-a a ghidului ”Stampila de pe ou”.