StiriONG – Curs pe tematica nevoilor emergente ale copiilor din Romania

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a anuntat selectia pentru cursul “Formare de formatori in identificarea si adresarea nevoilor emergente ale copiilor din Romania”.

Programul de Formare de formatori va avea atat o componenta teoretica (reprezentata de transfer de know-how pe tematica nevoilor emergente ale copiilor, de la organizatia partenera ICDI din Olanda) cat si o componenta practica (aplicarea cunostintelor acumulate in contextul local).

Cursul va dezvolta abilitati si competente pentru a identifica si gestiona noile nevoi emergente ale copiilor. Aceste abilitati si competente includ: adaptarea la contextul local, capacitatea de a utiliza instrumente de cercetare si capacitatea de a propune proceduri de adresare a acestor nevoi si de creare si implementare de politici publice.

Participantii vor fi selectati dintre specialistii implicati in dezvoltarea generala a copiilor din: institutii publice (ministere, agentii de stat, institutii scolare, institutii de protectie a drepturilor copilului), organizatii neguvernamentale active in domeniile educatiei nonformale, protectiei drepturilor copiilor si politicilor publice corespunzatoare, institute de cercetare.

Programul de training face parte din proiectul “Abordari inovatoare in profesionalizarea lucrului cu copiii”, realizat in parteneriat cu Children of Slovakia Foundation (Slovacia)  si International Child Development Initiatives (Olanda) finantat de Comisia Europeana prin programul Leonardo da Vinci – Transfer de Inovatie.

Mai multe detalii despre selectie puteti gasi in documentele mai jos atasate.