StiriONG – Depozit de deseuri nucleare radioactive la Cernavoda ?

0

Primarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, acuza Societatea Nationala Nuclearelectrica (SNN) ca a inceput lucrari de amenajare a unui nou depozit de deseuri nucleare radioactive fara a fi solicitat avizul autoritatilor locale.

Cu doi ani in urma, majoritatea covarsitoare a locuitorilor orasului se pronuntase impotriva depozitarii deseurilor nucleare in zona. In replica, reprezentantii SNN sustin ca lucrarile au fost avizate, potrivit legii, de Comisia Nationala de Control a Activitatilor Nucleare (CNCAN), pe baza unui certificat de urbanism din 2001.

Potrivit primarului, Corpul de Control al Primariei Cernavoda a fost sesizat de localnici ca in incinta centralei se construieste un nou depozit. „Inspectorii primariei au vrut sa verifice legalitatea lucrarilor, dar li s-a interzis accesul. Reprezentantii centralei au sustinut ca acolo nu se intampla nimic, desi noi vedeam cum camioanele de mare tonaj pline cu piatra si pamant ieseau pe poarta si erau descarcate la Seimeni. Nici nu stiu daca nu cumva erau contaminate”, afirma edilul Mariana Mircea.

Sursa: evz.ro