StiriONG – Dezvoltare, Comert, Politici externe si de securitate: Care este valoarea adaugata a noilor donatori emergenti?

0
dezvoltare-comert-politici-externe-si-3382t-1678164

Asociatia Romana pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala (ARCADIA) organizeaza prima conferinta anuala internationala, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si in colaborare cu  Asociatia Europeana a Institutelor de Cercetare si Training in Dezvoltare (EADI), UNDP Romania, World Vision Romania si Federatia Organizatiilor Non- guvernamentale in Dezvoltare (FOND), in Bucuresti, in perioada 25-26 Noiembrie 2010, pe tema: Dezvoltare, Comert, Politici externe si de securitate: Care este valoarea adaugata a noilor donatori emergenti?

In calitatea sa de nou stat membru UE si implicit de donator international emergent, Romania are un interes in a deveni un actor dinamic in arena globala, in rolul sau de contributor in domeniul dezvoltarii internationale. In acest context, ARCADIA, prin membrii sai, pune la dispozitia societatii romanesti, un panel larg de expertiza si educatie internationala si multi-culturala. Conferinta anuala isi propune sa ofere un spatiu pentru intractiune, dialog si schimb de expertiza tuturor grupurilor interesate de problematica dezvoltarii si cooperarii internationale, respective: formatorii de politici, mediul academic, practicienii, mediul de afaceri, mass-media, platformele ONG si asociatiile profesionale.

Prima zi a acestui eveniment include sesiuni plenare, care vor implica principali actori din domeniu. Aceste sesiuni adreseaza interactiunea dintre dezvoltare, comert, politici externe si de securitate in contextul donatorilor emergenti si maniera in care acesti donatori folosesc experienta tranzitiei pentru a-si indeplini angajamentele in domeniul dezvoltarii. O serie de workshop-uri organizate de catre organizatiile partenere si prezentari de studii in domeniu bazate pe Apelul de Participare se vor desfasura in cea de-a doua zi.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati pagina de web a Conferintei.

Pentru inscrieri va rugam sa completati formularul de inscriere disponibil aici: impreuna cu un CV, trimise la adresa [email protected] .