StiriONG – Ecobutton reduce consumul de energie al computerului

0

Ecobutton™ este un dispozitiv cu ajutorul caruia poti reduce consumul de energie al oricarui computer. Companiile care sunt implicate in actiuni de responsabilitate sociala gasesc in acest produs unul care le aduce beneficii de imagine – Ecobuttonul™ si ecranul sau se pot personaliza – dar si financiare si le ofera posibilitatea de a oferi tuturor celor cu care interactioneaza acest produs util si interesant, incurajandu-i astfel sa adopte un comportament responsabil fata de mediu. In Romania Ecobutton™ este adus de distribuitorul agreat Kdo.ro – www.kdo.ro .

Ecobutton™ castigator a numeroase premii internationale este un dispozitiv unic deoarece “recompenseaza” utilizatorul la fiecare folosire, aratandu-i exact cat a economisit, motivandu-l astfel indirect sa-si schimbe comportamentul fata de natura. Este evident faptul ca utilizatorii de Ecobutton™ devin mai constiinciosi in a stinge lumina si multe alte aparate electrice pe care nu le folosesc la birou sau acasa! Prin urmare Ecobutton™ actioneaza ca un foarte eficient reper vizual, amintindu-i persoanei sa economiseasca electricitatea atunci cand PC-ul este – temporar – nefolosit.

Ecobutton™ este iluminat cu o culoare verde, placuta, si se conecteaza cu ajutorul cablului prin interfata USB a PC-ului, putand fi asezat la indemana pe birou, langa tastatura sau monitor. De fiecare data cand o persoana ia o pauza mai scurta – sau mai lunga – pentru a raspunde la telefon, pentru pauza de masa sau pentru o simpla cafea, tot ce are de facut este sa apese pe Ecobutton™ si astfel PC-ul sau intra in cel mai eficient mod de conservare a energiei, pe care noi il denumim “eco – mod”.

Oamenilor, in general, nu le place sa-si inchida calculatorul din cauza timpului lung in care acesta se va redeschide (restart); modul de ”hibernare” al PC-ului nu le place din acelasi motiv. Pe de alta parte, cu ajutorul Ecobutton™ tot ce are o cineva de de facut este sa mai apese o data oricare buton al tastaturii si instantaneu PC-ul va reveni la documentul la care lucra!

Mai exista si un bonus aditional de fiecare data cand PC-ul va fi activat in “eco – mod”: cu ajutorul software-ului special creat pentru Ecobutton™, persoana va afla cu certitudine cate unitati de CO2 si de energie a economisit folosind acest dispozitiv si cu cat se plateste mai putin pentru factura de electricitate!

Cat economisim folosind Ecobutton™? Iata datele valabile pentru Marea Britanie (inventatorul este din U.K.):

Un utilizator casnic ce foloseste un singur PC isi poate duce contributia la protectia mediului inconjurator, salvand atmosfera terestra de emisiile a cca. 135kg de CO2/an, echivalentul a cca. 50 lire sterline in factura de electricitate! Exista aproximativ 20 milioane de PC-uri in U.K., deci se pot emite cu cca. 2,8 milioane de tone CO2 mai putin in atmosfera prin simpla activare a dispozitivului de fiecare data cand PC-ul nu este folosit sau este lasat in stand-by!

O firma cu o retea de 500 calculatoare poate “salva” 34 tone de CO2 si cca. 12.000 lire sterline pe an!

Si un lucru foarte important: la cerere, fiecare Ecobutton™poate fi personalizat cu orice sigla dorita, iar ecranul de reactivare (ce apare pe monitor cand dezactivam “eco – mod”) poate fi la randul sau personalizat cu grafica si informatii asemanatoare unei pagini web! Detalii si informatii suplimentare puteti obtine de la office [ @ ] kdo [.] ro.