StiriONG – Ecoparc – oaza de verdeata in curtea scolii

0

Clubul IMPACT „After School Special”, din cadrul Programului IMPACT al Fundatiei Noi Orizonturi, impreuna cu Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” si Facultatea de Horticultura a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (U.S.A.M.V.) din Cluj–Napoca si-au reunit fortele pentru amenajarea unui parc scolar. Ecoparc isi astepta vizitatorii incepand cu luna septembrie in cadrul Liceului de Informatica „Tiberiu Popoviciu”, in cartierul Zorilor din Cluj-Napoca

Ecoparc este conceput ca o zona de recreere in cadrul Liceului de Informatica „Tiberiu Popoviciu”, cu spatii verzi si zone de relaxare pentru cei 573 de elevi si cadrele ne/didactice. Initiativa celor trei parteneri este menita a ajuta comunitatea din care fac parte. Astfel, o data cu inceperea noului an scolar, Ecoparc va deveni un spatiu ideal pentru intalniri de grup (sedinte in aer liber), foarte util elevilor, profesorilor si directiunii in scopuri educative si recreative, fiind o oaza de verdeata in interiorul scolii.

Parcul din cadrul Liceului de Informatica „Tiberiu Popoviciu” va fi construit doar cu materiale ecologice, dupa o schita realizata impreuna cu partenerii de la U.S.A.M.V. Ecoparc va avea  un amfiteatru realizat din butuci de lemn, banci, mese, spatiu de joaca, un perete vopsit de copii si chiar un panou pentru graffiti. 

Proiectul „Ecoparc – culoare si biodiversitate in curtea scolii” este realizat gratie finantarii oferite de MOL Romania prin Fundatia pentru Parteneriat.