StiriONG – Finantari de 50.000 $ de la GEF SGP

0
finantari-de-50-000-de-la-gef-sgp-1610t-2113633

Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu (GEF SGP) a lansat  noua runda de selectie pentru propuneri de proiecte din partea organizatiilor neguvernamentale si organizatiilor comunitare.

In aceasta runda de selectie, se recomanda organizatiilor ce propun proiecte sa abordeze schimbarile climatice ca domeniu principal de interes GEF. Valoarea maxima a unui grant acordat este 50 000 dolari SUA.

Proiectul trebuie sa ofere o cofinantare de cel putin 40% din valoarea totala a proiectului (recomandabil 50%), dintre care aproximativ 50% in monetar si 50% in natura. Termenul limita de primire a propunerilor de proiecte pentru aceasta runda de selectie este 16 noiembrie 2009, orele 17.00.

Propunerile se vor depune sau trimite la adresa:

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Casa ONU – Blvd. Primaverii, nr. 48A, sector 1, Bucuresti, Attn.: Tania Mihu, Coordonator National GEF SGP.

Pana la data actuala, GEF SGP a finantat 63 de proiecte in Romania, ce totalizeaza peste 1,8 milioane de dolari SUA. GEF SGP sprijina activitatile ce contribuie la obtinerea unor beneficii globale de mediu in domeniile conservarii biodiversitatii, al schimbarilor climatice, al apelor internationale, al gestionarii durabile a terenurilor si al poluantilor organici persistenti, cu implicarea comunitatilor locale si cu generarea unor efecte pozitive pentru acestea.

Fondul Global de Mediu („The Global Environment Facility” – GEF) este un mecanism financiar international menit sa contribuie la asigurarea protectiei mediului la nivel global. Misiunea sa, modul de coordonare si gestionare, precum si regulile de functionare constituie raspunsuri inovatoare la provocarile dezvoltarii durabile. Programul de Granturi Mici din cadrul Fondului Global de Mediu (GEF SGP) este una dintre componentele finantate din acest Fond.

Lansat in 1992, Programul de Granturi Mici (Small Grants Programme – SGP) al Fondului Global de Mediu (Global Environment Facility – GEF) a inceput in Romania la finele anului 2004.

Click AICI pentru instructiunile de aplicare ! 

Pentru detalii vizitati sgp-romania.ro