StiriONG – FOND: Fii cetatean Global! Ia Atitudine impotriva Saraciei!

0

Federatia ONG-urilor pentru Dezvoltare din Romania (FOND) in parteneriat cu Asociatia A.R.T. Fusion, Institutul Roman pentru Actiune, Instruire si Cercetare in Domeniul Pacii (PATRIR) si Organizatia Femeilor Refugiate in Romania (OFRR)  organizeaza in perioada 12-17 octombrie campania “Fii un cetatean Global! Ia Atitudine impotriva Saraciei!”

Campania Fii un cetatean Global! Ia Atitudine impotriva Saraciei! demareaza pe 12 octombrie si are ca punct de pornire actiunea celor de la Global Call to Action against Poverty (GCAP), ce se desfasoara anual pe 17 octombrie de Ziua Mondiala impotriva Saraciei.  GCAP este cea mai mare miscare a societatii civile care actioneaza pentru eradicarea saraciei si a inegalitatii, cuprinzand peste 100 de platforme nationale. GCAP este prezent si in Romania prin FOND.

Campania Fii cetatean Global! Ia Atitudine impotriva Saraciei! isi propune sa mobilizeze cetatenii din Bucuresti si Cluj sa se implice in indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, adoptate in anul 2000 prin Declaratia Mileniului care a fost semnata de 191 de state, printre care si Romania.  Unul dintre cele 8 obiective este  eradicarea saraciei extreme.

Haideti sa aratam ca implicarea noastra nu se reduce aici. Anul trecut, peste 116 milioane de oameni au luat atitudine impotriva saraciei extreme si pentru a susţine Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului. Te invitam si anul acesta sa iei atitudine semnand alaturi de noi petitia Stand Up! Take Action! Pe parcursul unei saptamani vom desfasura activitati prin tot Bucurestiul, inspirand oamenii sa renunte la nepasare, sa isi dea seama ca pot face ceva si pentru tinerii din tarile sarace. Saracia extrema va exista atat timp cat nu vom actiona pentru eradicarea ei. Implica-te si tu si haideti sa aratam impreuna ca Africa nu este atat de departe”, se arata intr-un comunicat FOND Romania.

Iata activitatile desfasurate in perioada 12-17 octombrie:

Living-Library, 13 – 14 octombrie, orele 18 – 21, British Council

Proiectie de film, 14 octombrie, ora 20, British Council.

Expozitie multiculturala, 13 – 14 octombrie, British Council

World Café, 16 octombrie, ora 29, Cafeneaua Carturesti

Animatie de strada

Flash-mob

Pentru mai multe informatii despre aceasta initiativa ne puteti scrie un email la adresa [email protected], persoana de contact  Adriana Zaharia.

Toate informatiile vor fi postate pe blogul evenimentului  http://fiicetateanglobal.wordpress.com/, unde puteti de asemenea posta sugestii, pareri.

Fii cetatean Global! Ia Atitudine impotriva Saraciei! este un proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul  Tineret in Actiune  si este coordonat de FOND, in parteneriat cu Asociatia A.R.T. Fusion, PATRIR si OFRR.