StiriONG – Fundatia ECDL promoveaza e-aptitudinile pentru viitorul Europei

0

Fundatia ECDL sustine campania European e-Skills Week 2010 urmarind sa evidentieze importanta e-aptitudinilor pentru viitorul Europei.

Campania de informare pan-europeana European e-Skills Week 2010 promoveaza e-aptitudinile catre publicul larg, studenti, tineri profesionisti si catre organizatiile mici si mijlocii subliniind gama larga de oportunitati pe care o prezinta locurile de munca cu componenta IT&C, pentru a incuraja o integrare mai ridicata a studiilor si carierelor in IT. Campania acopera 20 de tari europene si va ajunge la peste 300.000 de oameni.

Conform unui comunicat de presa emis de Fundatia ECDL, aceasta saluta noua initiativa a Comisiei Europene si reprezinta un jucator pan-european activ al campaniei. Autoritatile publice, companiile IT&C, societatile informatice, scolile, la fel ca si partenerii nationali ai Fundatiei ECDL deja organizeaza activitati in intreaga Europa, care vor culmina cu o serie de activitati in saptamana 2-6 martie 2010.

Astazi e-aptitudinile si competentele digitale sunt esentiale pentru toti europenii – aceasta campanie ii ajuta pe oameni sa reuseasca sa profite de beneficiile IT&C prin dezvoltarea constientizarii importantei e-aptitudinilor pentru locul de munca, a invatarii pe intreg parcursul vietii si a comunicarii interpersonale in lumea digitala. Fundatia ECDL ramane angajata in construirea unei Europe digitale integrate pentru toti cetatenii”, a spus Damien O’Sullivan, Director Executiv al Fundatiei ECDL.

Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii din Romania – ATIC va participa in calitate de membru al Consiliului European al Societatilor Profesionale de Informatica – CEPIS la initiativa European e-Skills Week 2010.

European e-Skills Week este coordonata de DIGITALEUROPE si European Schoolnet in numele Comisiei Europene.

Pentru mai multe informatii referitoare la activitatile acestei saptamani din Romania sau pentru a afla cum va puteti implica, vizitati e-Skills Week website (http://eskills-week.ec.europa.eu/web/guest/home ).