StiriONG – Gala Green Business Index, un eveniment CO2 free

0

Asociatia Green Revolution va premia companiile cele mai prietenoase cu mediul in cel mai verde mod posibil – in mijlocul naturii, la lumina naturala, fara echipamente care sa consume energie. Astfel, Gala Green Business Index se doreste a fi un eveniment CO2 free. Pentru asta, organizatorii au ales un decor neobisnuit pentru o gala, oferind distinctii verzi companiilor in parcul Herastrau, la ora pranzului, iar neutralizarea amprentei de carbon se va face prin actiuni ulterioare de plantare.

“Pentru a reduce efectul negativ asupra mediului inconjurator, am conceput un eveniment care sa aiba un impact maxim asupra audientei, dar sa fie realizat cu resurse minime. Atipic pentru o gala de decernare a premiilor, ea va avea loc la ora pranzului, eliminand astfel echipamentul tehnic necesar – lumini si echipament de proiectie, intr-o locatie neconventionala – parcul Herastrau”, a explicat, la randul sau, Miruna Sandulescu.

Expertii independenti consultati de Green Revolution au finalizat topul companiilor verzi, clasament realizat in functie de performantele la nivelul managementului “verde” al companiilor inscrise. Rezultatele vor fi anuntate in cadrul Galei Green Business Index de pe 23 iunie.

Dupa doua luni de asteptare, expertii au stabilit care sunt cele mai verzi companii din Romania. Clasamentul a fost realizat in functie de masurile de protectie a mediului pe care le iau companiile in domeniul transportului, impactului asupra mediului, dezvoltarii sustenabile, resurselor, achizitiilor verzi, cladirilor si managementului deseurilor.

Printre companiile care au oferit date despre managementul de mediu se numara Danone, Veolia, Lafarge, SIVECO, Romaqua si Green WEEE.

Green Business Index este un proiect sustinut de Ministerul Mediului si reprezinta o incurajare a trecerii rapide a sectorului business in zona verde, aceasta fiind una dintre prioritatile Asociatiei Green Revolution. Prin intermediul Green Business Index vor putea fi obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente

 Sursa: www.greenreport.ro