StiriONG – Handi Club Roman – “Sa facem ce putem, cu ceea ce avem, acolo unde suntem!”

0

articol din “ACTUALITATEA”

Handi Club Roman este administrat de O.N.C.E. – Organizatie Umanitara Spaniola cu activitati economice directe prin care realizeaza un program de autofinantare care contribuie la degrevarea statului spaniol de multe dintre responsabilitatile pe care le are in ceea ce priveste problemele sociale ale persoanelor cu handicap.

De la infiintare si pana azi organizatia a pus in aplicare nenumarate proiecte cu caracter umanitar cum ar fi: Festivalul “Strada de vara” proiect ce s-a desfasurat pe o perioada de trei luni, timp in care in centrul Bucurestiului s-au organizat spectacole, seri medievale, karaoke, etc. Banii rezultati s-au cheltuit pentru hrana a peste sase mii de persoane nevoiase din Bucuresti. A achizitionat carucioare electrice, scootere electrice, materiale sanitare pentru incontinenta, si mobilier medical pe care le-a distribuit persoanelor imobilizate din toata tara care au solicitat astfel de echipamente. A organizat in cadrul clubului intalniri saptamanale cu scopul de a ajuta persoanele izolate din cauza bolii sa paraseasca domiciliul, sa se bucure de socializarea cu semenii, adevarata terapie. A achizitionat bilete la teatru, opera, circ, spectacole, pe care le-a distribuit persoanelor cu dizabilitati.

Un obiectiv principal al Handi Club este crearea unui precedent in rezolvarea problemelor persoanelor cu dizabilitati, propunandu-si sa sprijine statul roman in solutionarea unui capitol din numeroasele probleme ale acestui grup social – Turismul adaptat.

In anul 2008 Organizatia Handicapatilor Fizic- Handi Club Roman incheie un contract de asociere in participatiune cu SC Liana 95 S.A. privind administrarea, imbunatatirea bazei materiale, clasificarea Hotelului Zamfira si Complexului Silvia din Statiunea Venus, Mangalia.

In acest scop Handi Club a initiat un program amplu de refacere si repunere in functiune a bazei materiale a hotelului Zamfira si Complexului Silvia pe care le administreaza urmarind transformarea hotelului Zamfira in “Casa de sanatate Zamfira” care sa functioneze tot timpul anului ca baza de recuperare si tratament a persoanelor cu dizabilitati locomotorii si Scleroza in placi.

Prin programele de tratament si recuperare a persoanelor cu handicap fizic si locomotor se militeaza pentru transformarea persoanelor cu handicap din consumatoare de servicii in prestatoare de servicii.

“Sa facem ce putem, cu ceea ce avem, acolo unde suntem! Motto-ul pus cu succes in aplicare de “Handi Club” genereaza un sentiment de expansiune privind exemplul demn de urmat.