StiriONG – Hans Lindner din Germania – initiatorul fundatiei care ii poarta numele – a efectuat la sfarsitul saptamanii o vizita la Satu Mare

0

De la infiintarea Fundatiei, Hans Lindner viziteaza anual institutia, respectiv orasul, pentru a studia activitatile fundatiei, realizarile, rezultatele obtinute, precum si greutatile intampinate sau nevoile noi aparute in cadrul comunitatii, unde ar putea oferi un ajutor, de orice natura.

A fost vizitata Asociatia Langdon Down Transilvania si Asociatia Autistilor din Satu Mare, doua ONG-uri carora Fundatia Hans Lindner le-a oferit, temporar, spatiu pentru desfasurarea activitatii. Afland ca Primaria a dat spre folosinta Asociatiei Langdon Down fosta scoala din Curtuius, dar acest imobil necesita lucrari si investitii ample pentru renovare, omul de afaceri a dorit sa vada cladirea, vizitand si locuintele sociale de pe strada Vulturului.

Cei prezenti s-au deplasat la sediul SPAS unde in cadrul discutiilor si-au putut forma o vedere de ansamblu privind activitatile sociale la nivel municipal, precum si relatiile intre ONG-urile locale. Doina Vasut, directoarea SPAS, dupa ce a prezentat sectiunile de activitate ale institutiei pe care o conduce, a aratat si faptul ca ar fi nevoie de o retea informatica intre organizatii, prin care toti ar putea sa se informeze despre asistatii celorlalte institutii, iar astfel s-ar putea elimina mai usor situatiile cand unii dintre cei aflati la nevoie ar fi ajutati din 3-4 surse, iar altii deloc.

Hans Lindner, dupa ce a vizitat cele doua asociatii preocupate de asistarea tinerilor cu dizabilitati psihice, respectiv cei suferinzi de sindromul Down, sau autisti, si-a exprimat ingrijorarea privind soarta lor la maturitate. Impreuna cu primaul Iuliu Ilyes, au ajuns la concluzia ca Fundatia, Primaria si cele doua asociatii,  vor incerca impreuna sa caute solutii pentru rezolvarea viitorului acestor tineri, incercand sa atraga fonduri europene in acest scop.

Sursa: Informatia-zilei