StiriONG – Harta deseurilor „Let’s Do It, Romania! creste cu inca 5 judete!

0
harta-deseurilor-lets-do-it-romania-2971t-9519329

Echipa “Let’s Do It, Romania!” se apropie cu pasi repezi de finalul calendarului de cartare. Mai sunt 4 judete pentru saptamana viitoare si cateva judete in care, din cauza situatiei meteorologice nefavorabile, activitatile de cartare se amana pentru o data care va fi anuntata oficial. Deci, harta deseurilor este inca departe de a fi gata, asa ca avem nevoie in continuare de implicarea tuturor!

Peste 600 de voluntari si-au oferit sprijinul, luand parte la acest demers pana acum pentru realizarea primei harti a deseurilor din Romania. In cadrul acestor actiuni, voluntarii au identificat mormanele de deseuri cu ajutorul GPS-urilor si au transmis coordonatele geografice, dimensiunile si compozitia acestora. Datorita actiunilor de cartare, s-au realizat deja 3 curatenii pilot: Cluj (22 mai), Arges si Timis (5 iunie) si o actiune pe Valea Ariesului (5 iunie, alaturi de Ministerul Mediului si Padurilor).

Saptamana aceasta sunt demarate actiuni de cartare in Dolj (10 iulie), Gorj (10 iulie), Olt (14 iulie), Mehedinti (08 iulie), prevazute in calendar, dar si in Hunedoara (09 iulie), actiune ce fusese amanata.

Pentru a realiza cu succes aceasta etapa de realizare a hartii deseurilor, este nevoie de un numar cat mai mare de voluntari. Facem apel la locuitorii tuturor acestor judete pentru a se implica alaturi de voluntarii deja inscrisi pana in prezent si pentru a mari echipele locale de cartatori! In Dolj sunt 59 de voluntari, in Gorj sunt 13  , in Olt sunt 12, in Mehedinti 23 de voluntari, iar in Hunedoara 32.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, etapa care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa se inscrie pe site la sectiunea “Implica-te!”

“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale (zonele din afara oraselor), intr-o singura zi: 25 septembrie. In plus, proiectul vizeaza responsabilizarea cetatenilor din Romania si implicarea autoritatilor centrale care sa aplice legislatia si sa ajute la implementarea unui sistem de management al deseurilor corespunzator normelor europene. Ajuta-ne sa punem la cale cea mai mare actiune de voluntariat din Romania! Putem stabili un nou record – Romania este cea mai mare tara din Europa care organizeaza acest proiect!

Sursa: www.csr-romania.ro