StiriONG – IDEALIS – Dezvoltarea intreprinderilor sociale in Microregiunea Horezu

0

Asociatia Depresiunea Horezu a lansat proiectul Idealis Componenta  Dezvoltarea intreprinderilor sociale in Microregiunea Horezu.   

Proiectul isi propune crearea sau dezvoltarea a cel putin 6 intreprinderi sociale  in microregiunea Horezu. Intreprinderile sociale  vor beneficia de formare si consultanta, planuri de afaceri si acces la resurse financiare, spatii de productie, tehnologie,   necesare unei operari de succes si asigurarii unor locuri de munca. Se au in vedere intreprinderi  care  valorifica sustenabil resursele locale, creaza locuri de munca decente, cresc calitatea fortei de munca, produc bunuri si servicii curate,  la preturi corecte in domenii ca: economia durabila a padurii, agricultura ecologica si procesare, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului natural si cultural si a traditiilor, eco-turism, alte domenii specifice dezvoltarii durabile. 

 Pot participa la program persoane juridice din cadrul economiei sociale:  cooperative,  fundatii si asociatii, asociatii de producatori agricoli (pomicultori, cultivatori de capsuni, etc.) sau crescatori de animale, apicultori, obsti, case de ajutor reciproc, alte organizatii non-profit  sau grupuri de initiativa constituite de persoane care doresc sa initieze afaceri si sa creeze locuri de munca pentru ei si alti membri ai  grupului lor, inclusiv ai unor grupuri defavorizate (grupurile de initiativa vor  constitui persoane juridice pana la incheierea programului).  Programul vizeaza organizatiile sau grupurile de initiativa cu sediul sau resedinta in oricare din localitatile (satele) componente ale orasului Horezu sau comunelor Costesti, Maldaresti, Slatioara si Vaideeni, judetul Valcea.

In perioada 6 – 12 martie vor avea loc seminarii de prezentare a programului si mini-sesiuni de formare in domeniul economiei sociale in  toate satele din microregiune, la acestea putand  participa orice persoana interesata.  Solicitantii interesati vor depune la pana la data de 14 martie 2011 o Cerere de participare  la sediul Asociatiei  Depresiunea Horezu Casa de Cultura CONSTANTIN BRANCOVEANU Corp B, parter, str. 1 Decembrie nr. 11, orasul Horezu, judetul Valcea cod 245800.

Pentru informatii suplimentare persoana de contact din cadrul Asociatiei Depresiunea Horezu este Dl. Eugen Savulescu Director Executiv – Manager de proiect,  tel.-fax 0250-861305, 0724961991, email: [email protected]  sau  pe www.orasul-horezu.ro, www.horezuonline.ro/adh/.