StiriONG – Implicare sociala la evenimentul Daruri si Traditii!

0
implicare-sociala-la-evenimentul-daruri-1764t-5462806

Nicosmail – unitate protejata, in parteneriat cu Fundatia WERO, organizeaza in perioada 29 noiembrie – 4 decembrie, in cadrul Muzeului Municipal Curtea de Arges, a III- a editie a evenimentului cultural “Daruri si traditii”.

Evenimentul consta intro expozitie cu vanzare si strangere de fonduri cu destinatie umanitara pentru programele fundatiei HAND-ROM, care aniverseaza 10 ani de activitate continua, organizatia fiind acreditata ca furnizor de servicii sociale privind accesul copiilor si tinerilor cu dizabilitati la educatie, abilitare – reabilitare si consiliere prin centrele de zi MARINA si PARASCHIVA, constientizarea asupra drepturilor si nevoilor de incluziune sociala.

Colaboratorii organizarii evenimentului sunt Consiliul Judetean Arges si Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Evenimentul marcheaza si deschiderea atelierului protejat “DIZAB-ROM – Sansa MEA!” proiect elaborat si implementat de HAND-ROM pentru pregatirea pre-profesionala a tinerilor cu dizabilitati

Evenimentul reuneste o serie de manifestari cultural artistice dedicate zilelor de:

– 30 Noiembrie – Sf. Andrei, ocrotitorul Romaniei;

– 1 Decembrie – 91 de ani de la marea Unire;

– 3 Decembrie – ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap;

– 4 Decembrie – Bal caritabil „ Balul Domnesc”.

Acest eveniment reuneste, in contextul unei expozitii tematice cu vanzare (lumanari decorative, aranjamente florale, obiecte de artizanat, carti, jucarii), precum si alte manifestari spectacole si un concert umanitar realizate de invitati speciali.

Expozitia pune in vanzare obiecte artizanale, carti, jucarii si aranjamente florale pentru cadouri de Sf. Andrei si Sf. Nicolae produse de beneficiarii HAND-ROM dar si ai altor unitati protejate si ONG-uri din judet.

In ziua de 30 Noiembrie este programata inaugurarea atelierului de pregatire pre-profesionala „DIZAB-ROM”. Pe panoul „Spune-le ce vreau si EU!” in perioada 29 noiembrie-3 decembrie la Muzeul Municipal pot fi scrise toate problemele cu, care se confrunta persoanele cu dizabilitati in comunitate, dar si sustinatorii acestora, cele scrise vor face obiectul unei petitii ce-o vom inainta in ziua de 03 Decembrie 2009, autoritatilor publice locale si judetene”, se arata intr-un comunicat.

Pentru 3 Decembrie, care este ziua mondiala a persoanelor cu handicap, la ora 15 este programat „Marsul Solidaritatii persoanelor cu dizabilitati” cu plecare de la Biserica Domneasca, inmanarea unei petitii Consiliului Local al municipiului Curtea de Arges cu privire la respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Lansarea de baloane umplute cu heliu, in vazduh, ce vor contine biletele cu dorinte si vise ale copiilor de la centrul de zi MARINA vor fi eliberate in fata Muzeului Municipal Curtea de Arges. Primilor trei care vor suna ca au gasit un astfel de bilet li se vor oferi premii, daca vor prezenta biletelul. La Casa de Cultura unde copiii centrelor de zi HAND-ROM vor primi cadouri la ora 18:00 este organizat un concert umanitar sustinut de Deea si Dinu Maxer, ce se va termina cu festivalul lumanarilor aprinse. Evenimentul este menit sa atraga atentia asupra problematicii deosebite pe care o prezinta incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati si in acelasi timp este un cadou pe care il facem argesenilor, alaturi de partenerii nostrii. Este un mod de a ne exprima recunostinta fata de toti argesenii care ne sunt alaturi de 10 ani in demersurile noastre de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati in comunitatea locala. Speram ca prin muzica sa deschidem inimile celor prezenti la eveniment catre o lume diferita, ignorata din pacate de cei mai multi – aceea a persoanelor cu dizabilitati.”

In seara zilei de 4 Decembrie este programat este programat la Casa de Cultura ora 17:00 un spectacol in colaborare cu, Clubul Elevilor, „Micile talente” la care participa si beneficiarii din centrele de zi MARINA si PARASCHIVA, urmat de balul caritabil, intitulat “Balul DOMNESC” ce va avea loc la restaurantul CONFARG, ora 19.00, cu sprijinul celor mai vechi colaboratori ai fundatiei HAND-ROM elevii unor licee, ce-si vor intampina oaspetii costumati in tinuta de epoca si unde vor evolua echipele de dansatori, dans popular si de societate precum si tombola, concursuri cu premii in functie de sponsori .