StiriONG – Indiferenta- Exercitiu de comunitate in Constanta!

0

Fundatia Baylor Marea Neagra organizeaza in perioada 09-13 noiembrie, in Constanta, evenimentul Indiferenta-Exercitiu de comunitate” la Biblioteca Judeteana Ioan N. Roman.

Tema va fi abordata intr-un mod inedit, in premiera in Constanta, prin expunerea a 40 de fotografii cu sunet, de dimensiuni mari, ce reproduc scenarii ale indiferentei si ale efectelor acesteia sub diferite aspecte- mediu, monumente istorice, pacienti, violenta, despresie. In timpul vizionarii expozitiei, fiecare vizitator va putea vizualiza, cu ajutorul suportului audio pe care au fost inregistrate, povestile care au inspirat crearea exponatelor.

De asemenea, in acelasi cadru al Bibliotecii Judetene din Constanta, veti putea imprumuta o “carte vie” de la “Biblioteca vie”, avand drept carti persoane foarte diverse cu diferite profesii – de la : ziarist, fotograf profesionist, expert in timpul liber, muncitor strain, pana la persoane afectate de infectia cu HIV, persoane cu dizabilitati, detinuti, etnici turc, veterani de razboi sau papusarese.

In acest context, “Biblioteca vie” si propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra indiferentei sub toate formele ei si sa stimuleze dialogul intre oameni.

Lucrarile expuse reprezinta efortul si imaginatia voluntarilor Fundatiei Baylor.