StiriONG – Judetul Suceava a semnat doua contracte Regio!

0

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat sambata, 6 februarie, doua contracte finantate prin Regio – Programul Operational Regional la sediul Consiliului Judetean Suceava. Totodata, ministrul Elena Udrea a participat la inaugurarea partiei de schi “Soimul” din Gura Humorului si a vizitat localitatea Malini si statiunea Vatra Dornei.

Prin cele doua proiecte care vor fi semnate la Suceava se va reabilita Cetatea de scaun a Sucevei si se va moderniza, dezvolta si echipa ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava.

Proiectul “Reabilitarea Cetatii de Scaun a Sucevei si a zonei de protectie a acesteia” se va desfasura pe parcursul a 60 de luni si isi propune cresterea gradului de atractivitate a Cetatii in vederea dezvoltarii turistice si stimularii cresterii economice a municipiul Suceava prin restaurari, amenajari pesiagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea cailor de acces, construirea unui punct de informare si crearea de noi locuri de munca. Bugetul total al proiectului este de 52.598.065 lei, din care 35.589.078 lei contributia Uniunii Europene – FEDR.

Proiectul “Modernizare, dezvoltare si echipare a ambulatoriului de specialitate la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava” se va desfasura pe parcursul a 13 luni, iar in urma investitiei se vor moderniza 14 cabinete medicale si 4 sali de interventii, se vor achizitiona echipamente medicale si mobilier specific. Bugetul total al proiectului este de 4.602.947,81 lei, din care 3.288.958,55 lei contributia Uniunii Europene – FEDR.

Reabilitarea partiei de schi “Soimul” s-a realizat in cadrul proiectului P.O.P.A.S. Gura Humorului lot 2, finantat prin Programul Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala, si a inclus amenajarea partiei, montarea unei instalatii de telescaun si a iluminatului nocturn pentru partie, achizitia unei instalatii de producere a zapezii, reabilitarea drumului de acces si a parcarii auto la baza partiei de schi si constructia cladirii anexa la statia inferioara a telescaunului.