StiriONG – Legea Antreprenoriatul Social votata de Senatori contravine tuturor definitiilor europene ale antreprenoriatului social

0

articol din “ACTUALITATEA”

legea-antreprenoriatul-social-votata-de-4210t-8388738

Printr-un proiect de lege senatorul PSD Iulian Iancu propune o definitie “originala” a antreprenorului social care contrar oricaror practici si reglementari europene include statul si companiile multinationale.

In toata Uniunea Europeana principalii actori ai antreprenoriatului social sunt organizatiile neguvernamentale, asociatiile, casele de ajutor reciproc si cooperativele. Senatorul PSD propune o lege aberanta prin care statul si companiile multinationale vor fi antreprenorii sociali ai Romaniei. Proiectul scoate in evidenta cunostiintele precare ale Senatorului Iancu despre sectorul economiei sociale  dar si al celor care prin votul lor au validat acest proiect menit sa acorde beneficii fiscale si acces preferential la achizitii publice unor intreprinderi care nu au nicio legatura cu economia sociala sau cu cei defavorizati, confunda antreprenoriatul social cu responsabilitatea sociala a companiilor.

Legea a fost votata in Planul Senatului cu 48 de voturi pentru, 42 importiva si 2 abtineri. Daca legea va trece si de Planul Camerei Deputatilor, cei defavorizati vor fi folositi pentru obtinerea acestor beneficii de catre nistre intreprinderi de tip nou create de marile companii cu  scopurile mentionate.

Proiectul ignora toate principiiile europene cuprinse deja intr-un proiect de lege initiat de Ministerul Muncii aflat in lucru cu expertiza europeana si cu consultarea actorilor economiei sociale cu experienta din Romania de aproximativ 1 an.

FDSC va reveni in cursul zilei de astazi cu o pozitie oficiala cu privire la aceasta lege.

Consultati textul legii AICI.