StiriONG – Munca Decenta pentru o Viata Decenta – Stimularea strategiilor si politicilor internationale ale sindicatelor

0
munca-decenta-pentru-o-viata-decenta-s-3376t-1106487

In cautarea constanta a unei forte de munca ieftine, companiile multinationale se relocheaza permanent atunci cand se confrunta cu opozitie si li se solicita sa respecte legislatia locala si drepturile minime ale muncitorilor conform standardelor Organizatiei Internationale a Muncii.

Pentru a gasi posibile raspunsuri la dilemele sociale provocate de globalizare, „AUR” – Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane (A.N.S.R.U.) si Confederatia Sindicala CNS Cartel Alfa implementeaza impreuna cu SUDWIND AGENTUR din Austria – aplicant principal, avand ca parteneri Austrian Trade Union Federation (ÖGB), Balkan Institute for Labour and Social Policy (BILPS) si Confederation of Labour Podkrepa din Bulgaria, proiectul „Munca Decenta pentru o Viata Decenta – Stimularea strategiilor si politicilor internationale ale sindicatelor”, cofinantat de Comisia Europeana prin Programul de educatie pentru dezvoltare. Proiectul isi propune sa contribuie la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (MDG), si anume eradicarea saraciei, egalitatea de gen si crearea unui parteneriat global in vederea promovarii muncii decente.

Scopul principal al proiectului consta in informarea tuturor stakeholderilor si actorilor sociali relevanti, precum si a opiniei publice si a mass mediei cu privire la realitatile legate de conditiile de munca si de trai din tarile in curs de dezvoltare.

„AUR” – Asociatia Nationala a Specialistilor in Resurse Umane (A.N.S.R.U.) si Cartel ALFA (Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA) organizeaza pentru prima data in Romania, evenimentul Decent Work – Decent Life European Speakers Tour, in perioada 27-29 septembrie 2010, care se va bucura de prezenta a doi experti din India: Rajendra Ramjanak Giri – HMS National Youth Committee (Mumbai) si Vijaya Srinivasan – Ambekar Institute for Labour Studies (Mumbai).

Evenimentul va debuta cu modulul „Suntem internationali!”, al primului curs de pregatire de un an si se va finaliza in data de 29 septembrie 2010 cu o dezbatere publica pe tematica problematicii sociale, adresata de proiectul “Munca Decenta pentru o Viata Decenta – Stimularea strategiilor si politicilor internationale ale sindicatelor”, cu participarea tuturor stakeholderilor relevanti si a mass-mediei.

Cu ocazia acestor evenimente, in data de 29 septembrie 2010, ora 12:00, „AUR”-A.N.S.R.U. in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai, SIVECO Romania, Fundatia Post-Privatizare, KARAT Coalition, va organiza si o Conferinta de presa cu ocazia lansarii proiectului „Crearea si promovarea de instrumente de economie sociala in scopul incluziunii pe piata fortei de munca a grupurilor defavorizate”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, la Centrul INFOEUROPA din Calea Victoriei, nr. 88, sector 1, Bucuresti.