StiriONG – Nou apel de finantare lansat de Comisia Europeana in domeniul energiilor inteligente

0

In cadrul programului “Energie Inteligenta Europa II”, persoanele juridice publice sau private din Romania pot prezenta propuneri de proiecte pentru a beneficia de finantare europeana, ca urmare a noului apel de finantare aferent anului 2010 lansat de Comisia Europeana.

Programul dispune de o suma totala de aproximativ 56 de milioane de euro, iar conditiile de finantare prevad acordarea a pana la 75% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiecte.

Programul „Energie Inteligenta Europa” ofera finantare pentru proiecte ce vizeaza crearea si diseminarea de expertiza, competenta si metode; schimburi de experienta; dezvoltarea pietei; propuneri de politici energetice; sensibilizarea opiniei publice si furnizarea de informatii; educatie si formare.    

Pentru anul 2010 prioritatile si tipurile de actiuni avute in vedere sunt urmatoarele: SAVE – Eficienta energetica si utilizarea rationala a energiei, ALTENER – Resurse noi si regenerabile de energie, STEER – Energia in transport, care urmareste promovarea eficientei energetice si utilizarea de surse regenerabile in transport si Initiative integrate.

Data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 24 iunie 2010, iar durata maxima a unui proiect este de maximum 3 ani.

Cererea de propuneri pentru proiecte este prevazuta in cadrul „Programului de lucru 2010 pentru implementarea Programului Energie Inteligenta Europa II”, care a fost adoptat de Colegiul Comisarilor in data de 23 martie a.c. Programul este menit sa asigure siguranta si durabilitatea aprovizionarii Europei cu energie la preturi competitive.

Sursa : euractiv.ro