StiriONG – Parcul eolian de la Fantanele va fi pus in functiune in septembrie

0

Punerea in functiune a parcului eolian detinut de grupul ceh CEZ la Fantanele, judetul Constanta, va fi intarziata sase luni, pana in septembrie, din cauza iernii lungi si a dificultatilor in obtinerea autorizatiilor de la autoritatile locale, informeaza Mediafax.

“Proiectul era estimat initial sa fie pus in functiune in luna martie. Septembrie este cel mai optimist termen”, a declarat luni directorul executiv al CEZ Romania, Jan Veskrna.

Lucrarile la parcul eolian al CEZ au inceput in 2008. CEZ a preluat, in ultima parte a lunii august din 2008, de la firma Continental Wind Partners, doua proiecte de energie eoliana situate la nord de Constanta, langa localitatile Fantanele si Cogealac, care vor avea o capacitate totala de 600 MW.

Cele doua proiecte vor forma cel mai mare parc eolian situat pe uscat din Europa, avand o capacitate aproximativ dubla fata de cel mai mare proiect eolian existent si aproape tripla fata de cel mai mare parc eolian operational in prezent pe continent.

Proiectul CEZ din Dobrogea reprezinta o investitie de 1,1 miliarde de euro. CEZ activeaza in Romania in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate din 2005, cand a cumparat de la stat firma de distributie si furnizare a energiei Electrica Oltenia.

Sursa: green-report.ro