StiriONG – Parteneriate locale si regionale pentru sprijinul antreprenorilor din mediul rural

0

articol din “ACTUALITATEA”

parteneriate-locale-si-regionale-pentru-3297t-8318573

Marti, 7 septembrie a.c., incepand cu ora 11.00, Asociatia Inter Concordia  a organizat la Hotelul Imperium din Suceava,  evenimentul de promovare a parteneriatelor in regiunea de dezvoltare Nord-Est, in cadrul proiectului  Dezvoltare economica durabila prin cresterea calitatii resurselor umane din mediul rural, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Intalnirea a facut parte din seria evenimentelor de promovare a parteneriatelor locale si regionale ca instrumente de dezvoltare a resurselor umane si a antreprenoriatului in mediul rural si a reunit reprezentanti ai autoritatilor publice locale din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Bacau, Neamt si Vaslui, ai Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, ai asociatiilor patronale, reprezentanti ai Camerelor de Comert si Industrie, primari ai satelor si comunelor din regiunea Nord-Est precum si reprezentanti ai societatii civile si jurnalisti.

In cadrul acestei intalniri, echipa de management a proiectului a oferit informatii detaliate cu privire la activitatile proiectului si la implicarea si avantajele parteneriatelor la nivel regional. Evenimentul a facilitat, de asemenea, discutii interactive intre participanti cu privire la dezvoltarea afacerilor in mediul rural in regiunea Nord-Est.

Evenimentul s-a incheiat cu un protocol de semnare a acordului de parteneriat regional din cadrul proiectului Dezvoltare economica durabila prin cresterea calitatii resurselor umane din mediul rural de catre reprezentantii institutiilor si ai organizatiilor care si-au exprimat acceptul de a deveni parteneri.

Proiectul, implementat de Asociatia Interconcordia in parteneriat cu Asociatia Pakiv Romania, Asociatia Europa pentru Dezvoltare Umana, compania SC Competitive in Business&Consulting S.R.L si Asociatia Gestion, Orientacion Y Formacion S.L., se desfasoara pe o perioada de doi ani si jumatate in regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est si Centru si este destinat persoanelor din mediul rural – antreprenori,  someri, persoane ocupate in agricultura de subzistenta  precum si persoane aflate  in  cautarea unui loc de munca. Bugetul proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, iar banii vor fi folositi pentru activitati de formare profesionala, consiliere si asistenta pentru persoane din mediul rural care demareaza afaceri sau activitati independente in domenii non agricole. Astfel, 700 de persoane din mediul rural – 250 de manageri, 200 de someri, 150 de persoane aflate in cautarea unui loc munca si 100 de persoane ocupate in agricultura de subzistenta – vor beneficia de un program de consiliere, orientare si indrumare. De asemenea, 120 de persoane vor fi sprijinite in infiintarea si dezvoltarea propriei afaceri.