StiriONG – Peninsula – un festival cu adevarat verde

0

In cadrul festivalului Peninsula din Targu Mures au fost  colectate  selectiv in perioada 26-29 august 3,8 tone de deseuri de ambalaje reciclabile.

744 kg deseuri hartie-carton, 3.044 kg deseuri de plastic si 67 kg metal (doze de aluminiu) au fost aduse la Punctul Verde de pe teritoriul festivalului, unde Eco Rom Ambalaje, partenerul eco al Peninsula, i-a asteptat pe cei mai ecologici dintre peninsulari cu tricouri si multe alte premii constand in bere, bauturi racoritoare si mancare gatita.

La fel ca la editiile precedente Festivalul Peninsula a stat sub semnul grijii fata de mediul inconjurator, recunoscand si importanta educarii tinerilor in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Rezultatul Marii Colectari Selective, adica cele 3,8 tone de PET-uri, pahare de plastic, cartoane si doze de aluminiu colectate de catre vizitatorii nostri arata ca Peninsula este un adevarat , a subliniat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula. 

Eco-Rom Ambalaje, cu sprijinul SC Sziget Management SRL, Professional Recycle Targu Mures si SC Salubriserv SA, au pus la dispozitia fanilor 38 de containere de 1,1 mc si unul de 40 mc pentru colectarea deseurilor din plastic, metal si hartie/carton. 

La Punctul Verde a fost prezent si ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, care a laudat initiativa Peninsula si a compus chiar catren din cuvintele: colectare, selectare, ambalaje, ca o cerinta a eco-extemporalului din ziua respectiva.

Pana  in prezent, Eco-Rom Ambalaje a pus la dispozitia populatiei, cu sprijinul partenerilor sai, peste 6.000 de containere de colectare selectiva, de care beneficiaza 3,5 milioane de cetateni, in peste 80 de localitati din tara.