StiriONG – Petitie pentru Ziua Nationala impotriva Violentei Domestice

0
petitie-pentru-ziua-nationala-impotriva-3462t-5172953

Asociatia “Viitorul Tinerilor”, Ploiesti, propune o petitie pentru declararea zilei de 16 noiembrie Ziua Nationala Impotriva Violentei Domestice. Conform statisticilor 1 din 3 cazuri pe zi sunt de violenta domestica, iar aceasta petitie isi propune sa contribuie la prevenirea si combaterea Violentei Domestice.

 “Scopul petitie este de a sensibiliza si de a trage un semnal de alarma asupra faptului ca violenta nu este niciodata o solutie in rezolvarea problemelor sau a conflictelor. Aceasta initiativa a plecat de la faptul ca elevii afiseaza acte de violenta verbala si fizica in mediul scolar si in afara scolii, iar acest aspect ne-a dat determinat sa actionam in acest sens” a declarat Vasile Porumbaru, Presedinte al Asociatiei.

Conform Asociatiei Viitorul Tinerilor, in urma unor cercetari s-a constatat ca in Romania nu avem o zi pe care sa o dedicam prevenirii si combaterii violentei sub orice forma.

Ziua propusa de noi este 16 noiembrie iar elementul definitoriu va fi funda mov.” Se doreste ca aceasta zi sa fie marcata prin dezbateri, sesiuni informative si alte activitati organizate cu sprijinul autoritatilor locale, judetene si al celor nationale si internationale.

Petitia face parte din proiectul :Abandoneaza Violenta, Accepta Toleranta, finantat de Consiliul Judetean Prahova.

Petitia poate fi semnata AICI.